Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

SPOFFIN – účasť na medzinárodnom festivale pouličných umení v Holandsku

Krátky opis
Pozorovateľská účasť dvoch dramaturgov, scénografa a grafika AND na festivale pouličného umenia, výber titulov na 7. ročník Festivalu AMPLIÓN, nadviazanie spolupráce a výmena kontaktov s organizátormi podobných festivalov, promotérmi umeleckým skupín a s umelcami z celej EU. Aktívna ponuka vlastného non-verbálneho predstavenia organizátorom zahraničným festivalov.
Fotogaléria
Názov podujatia
Festival SPOFFIN Amersfoort

Miesto konania
Holandsko

Termín konania
27.08.2021 - 29.08.2021

Popis projektu

Na pozvanie umeleckého riaditeľa Alfreda Konijnenbelta navštívime 11. ročník medzinárodného festivalu SPOFFIN v Amersfoorte (Holandsko), ktorý je orientovaný na inovatívne multižánrové pouličné umenie. Koná sa v posledný augustový víkend, hosťuje na ňom 24 umeleckých skupín z EU (kvôli covidovým obmedzeniam tohto najmä z Holandska) a odprezentuje 90 performancií v týchto žánroch: fresh street theatre, urban street dance, circus theatre, instalations, site-specific-theatre, exciting music. 

Naším cieľom je naživo uvidieť a prípadne pozvať produkcie vhodné do našej dramaturgie a podnetné aj pre slovenských tvorcov. Bonusom Spoffinu je prítomnosť umeleckých manažérov z európskych festivalov, s ktorými si budeme mať možnosť vymeniť programové tipy, prerokovať možnosti kooperácie a prezentovať náš Festival AMPLIÓN i novú nonverbálnu inscenáciu Ansámblu nepravidelného divadla WELCOME TO STUPIDITY – sad street show. Okrem toho Greenwich + Docklands International Festival (GB) spolu s festivalom Spoffin (NL) uskutočnia počas festivalu aj Outdoor Arts Online Pitch, na ktorý sme sa prihlásili, aby sme si najprv pozreli ich ponuku a v druhej časti sa aj zúčastnili individuálnych rozhovorov s manažérmi a umelcami. Festivalový program pritiahne každý rok až 35 000 návštevníkov.  

Názov prímateľa
Ansámbel nepravidelného divadla n.o.

Celkový rozpočet:
3 000,00 €

Výška podpory:
2 850,00 €