Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Umenie a biológia: rola krásy v evolúcii korytnačiek a plazov

Krátky opis
26. 8. 2021 / 18.00 / online na fb stránke Šopa Gallery V rámci sprievodného programu k aktuálnej výstave Farmakon vás pozývame na online diskusiu umelca Adama Vačkářa s evolučným zoológom Mgr. Jindřichom Brejchom, PhD.
Fotogaléria
Názov podujatia
Umenie a biológia: rola krásy v evolúcii korytnačiek a plazov

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
26.08.2021

Popis projektu

Umenie a biológia: rola krásy v evolúcii korytnačiek a plazov

online diskusia

 

 

26. 8. 2021 / 18.00 / online na" target="_blank">https://www.facebook.com/sopagallery">na fb stránke Šopa Gallery

 

V rámci sprievodného programu k aktuálnej výstave na" target="_blank">https://www.facebook.com/sopagallery">na vás pozývame na online diskusiu umelca Adama Vačkářa s evolučným zoológom Mgr. Jindřichom Brejchom, PhD.

 

Dr. Jindřich Brejcha je vedeckým pracovníkom na Katedre filozofie a dejín prírodných vied Prírodovedeckej fakulty Karlovej univerzity. Vo svojom výskume sa zaoberá komunikáciou zvierat, predovšetkým rolám sfarbenia u korytnačiek a plazov. Dôležitou témou je pre neho koevolúcia vizuálnej percepcie a mechanizmov produkcie zafarbenia povrchu tela. Rozhovor pojednáva o jeho výskume, v ktorom zohráva krása, estetika a atraktivita kľúčovú rolu v evolučnej línii zahrňujúcej plazy, korytnačky a vtáctvo.

 

Adam Vačkář diplomoval na École Nationale Supérieure des Beaux-arts v Paríži. Jeho práce boli vystavené na samostatných a skupinových výstavách v Palais de Tokyo, Centre Pompidou a Centre Pompidou Metz, Art Basel - Art Statements&Art Film, OG2 v Kölnischer Kunstverein, Museum Morsbroich, GHMP, Národnej galérii v Prahe, FRAC Occitanie Montpellier, FRAC Champagne-Ardenne, FRAC Franche-Comté, Boghosian Foundation v Bruseli, SMAK v Gente, Aargauer Kunsthaus vo Švajčiarsku, na Trienále v Prahe a v Bukurešti, a na ďalších miestach.

 

Program tejto galérie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Fond na podporu umenia je hlavným partnerom projektu.
Projekt je podporený Mestom Košice.

Názov prímateľa
BIIIF

Celkový rozpočet:
42 950,00 €

Výška podpory:
36 000,00 €