Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Kultúrne centrum Cooltajner 2021

Krátky opis
Večer posledného prázdninového piatku bude patriť pompéznej hudobno-vizuálnej udalosti. Predstaví sa nám viac ako 40-členný Summer Wind Orchestra s nádielkou slovenských i svetových filmových a populárnych melódií, ktorými si pripomenieme aj storočnicu slovenského filmu.
Fotogaléria
Názov podujatia
Summer Wind Orchestra: Večer filmových a populárnych melódií

Miesto konania / kraj
Považská Bystrica / Považská Bystrica

Termín konania
27.08.2021

Popis projektu

Večer posledného prázdninového piatku bude patriť pompéznej hudobno-vizuálnej udalosti. Predstaví sa nám viac ako 40-členný Summer Wind Orchestra s nádielkou slovenských i svetových filmových a populárnych melódií, ktorými si pripomenieme aj storočnicu slovenského filmu.

Výpravná šou, ktorá ulahodí zraku i sluchu

Večer filmovej a populárnej hudby v podaní Summer Wind Orchestra je podujatie, ktoré svojou výpravou v Považskej Bystrici doposiaľ nemá obdobu. Počas večera sa nám v sprievode projekcie predstaví viac ako 40-členný dychový orchester, ktorý zahrá viac ako desiatku okrídlených melódií, viažucich sa na slovenské i svetové snímky.

Legendárne hity z domova i zo sveta

Hudobnícky ansámbel počas večera predstaví v rôznych aranžmánoch skladby svetových skladateľov, ale aj známe soundtracky nezabudnuteľných filmov či seriálov. Návštevníci sa môžu tešiť napríklad na skladby z Oscarmi ovenčených snímkov ako Titanic, Forrest Gump či Skyfall, ale aj na melódie z jediného slovenského filmu oceneného zlatou soškou – Obchod na korze.

Nebudú však chýbať ani také skladby ako je valčík od Dmitrija Šostakovička, legendárna hudobná téma Karla Svobody z filmovej rozprávky Soľ nad Zlato, či nádielka v podobe tých najznámejších hitov skupiny ABBA, ktoré zazneli vo filme Mamma Mia!

Všetko v sprievode projekcie

Takmer všetky skladby budú sprevádzané v reálnom čase projekciou z filmových záberov, o ktorú sa postará tím profesionálov z réžie priamo na mieste.

Celý večer sa uskutoční v prípade priaznivého počasia v exteriérovom okolí Kultúrneho centra Cooltajner pri Dome kultúry OZK v Považskej Bystrici. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v jednej z veľkých sál Domu kultúry.

Predpredaj vstupeniek spustený

Vstupenky je možné získať v predpredaji za 8 eur, na mieste v prípade voľných kapacít budú v hodnote 10 eur. Keďže ide o prvý ročník podobného formátu, sedenie je voľné. To znamená, že návštevníci, ktorí prídu skôr, majú väčšiu možnosť voľby sedenia. Časť bude situovaná pri stoloch, časť bude aranžovaná v radoch za sebou. Počas večera bude dostupný samoobslužný bufet, v ktorom si budú môcť návštevníci zakúpiť rôzne nápoje a pochutiny.

Ešte nemáte vstupenky? Nečakajte a kupujte

Názov prímateľa
COOLTAJNER

Celkový rozpočet:
22 300,00 €

Výška podpory:
20 000,00 €