Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Muziky pod Poľanou

Krátky opis
Hlavným poslaním medzinárodného festivalu ,, Muziky pod Poľanou" je vyzdvihnúť význam ľudovej hudby regiónov Slovenska v rámci stredoeurópskeho priestoru. Festival každoročne privíta množstvo muzikantov a inštrumentalistov tradičných ľudových hudieb z Podpoľania, regiónov Slovenska, ale aj zahraničných ansámblových zoskupení.
Fotogaléria
Názov podujatia
Muziky pod Poľanou

Miesto konania / kraj
Hriňová / Detva

Termín konania
22.08.2021

Popis projektu

Hlavným poslaním medzinárodného festivalu ,, Muziky pod Poľanou" je vyzdvihnúť význam ľudovej hudby regiónov Slovenska v rámci stredoeurópskeho priestoru. Festival každoročne privíta množstvo muzikantov a inštrumentalistov tradičných ľudových hudieb z Podpoľania, regiónov Slovenska, ale aj zahraničných ansámblových zoskupení - partnerov zahraničných. 15. ročník festivalu bude venovaný domácej ľudovej hudbe, pri príležitosti 130. výročia osamostatnenia sa od Detvy. 

V programe preto chceme dať priestor širšiemu okruhu miestnych inštrumentalistov, ľudových hudieb, spevákov a tanečníkov pochádzajúcich z Hriňovej a okolia. Pozvaní budú aj muzikanti- Hriňovčania, ktorí dlhodobo pôsobia v známych folklórnych súboroch SĽUK, či Lúčnica, ale aj v miestnych ľudových hudbách. Taktiež muzikanti ľudových hudieb, ktorí sa podieľajú na vzdelávaní detí a mládeže v miestnych ZUŠ a inštrumentalisti.

Festival vytvára priestor pre vzájomnú komunikáciu, spoluprácu a výmenu skúsenosti medzi ľudovou hudbou z domova i zahraničia. Na festivale ,, Muziky pod Poľanou" sa každoročne zúčastnia aj mladí začínajúci muzikanti, žiaci ZUŠ Hriňová, Detva, Stožok, ako aj muzikanti, ktorí desiatky rokov pôsobia v ľudových hudbách a folklórnych skupinách.

Názov prímateľa
Mesto Hriňová

Celkový rozpočet:
3 600,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €