Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

EDU.pn

Krátky opis
Vzdelávací formát EDU.pn sa zameriava na aktívne sprostredkovanie regionálnej histórie prostredníctvom tvorivých dielní, odborných prednášok a výtvarných kurzov. Každá z dielní prebieha vždy v sobotu raz do mesiaca.
Fotogaléria
Názov podujatia
EDU.pn – Mamutie stopy

Miesto konania / kraj
Piešťany / Piešťany

Termín konania
07.08.2021

Popis projektu

EDU.pn- Mamutie stopy 


Ďalšia z tvorivých vzdelávacích dielní Mestského kultúrneho strediska mesta Piešťany sa bude venovať historickému osídľovaniu územia Piešťan a jeho okolia. 


Vzdelávaciu prednášku na tému Po stopách pravekých lovcov v okolí Piešťan povedie riaditeľ Balneologického múzea Vladimír Krupa, ktorý nás prevedie expozíciou približujúcou prehistorické nálezy zo zbierok múzea.


Následne po prehliadke artefaktov sa zahráme na pátraciu archeologickú akciu, ktorá povedie od Balneomúzea cez mestský park až do areálu Prírodného kina, kde si vyrobíme vlastné sošky z bieleho mydla. 


Miesto konania: Balneologické múzeum - mestský park - Prírodné kino

Vstupné je zdarma.

Podujatie je vhodné pre rodiny s deťmi.

Všetok výtvarný materiál bude zabezpečený. 


Dajte nám vedieť, že prídete, budeme sa na vás tešiť! Informujte nás prosím mailom na adresu linda.blahova@msks-piestany.sk


  Bližšie informácie: 

Program:

7. 8. o 14:30 

Miesto: Balneologické múzeum Imricha Wintera

Komentovaná prehliadka výstavou 

Téma: Po stopách pravekých lovcov v okolí Piešťan

Prednášajúci: Vladimír Krupa, riaditeľ Balneologického múzea


15:30

Miesto: Balneologické múzeum - mestský park - Prírodné kino

Tvorivá aktivita: archeologická hra Mamutie stopy v mestskom parku, výroba mamutích sošiek z mydla v areáli Prírodného kina 



Projekt EDU.pn je podporený z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia. 

Spoluorganizuje: Balneologické múzeum imricha Wintera.

______________________

  O projekte: 

Vzdelávací formát EDU.pn sa zameriava na aktívne sprostredkovanie regionálnej histórie prostredníctvom tvorivých dielní, odborných prednášok a výtvarných kurzov. Každá z dielní prebieha vždy v sobotu raz do mesiaca. 

Ďalšia vzdelávacia dielňa s názvom Dozorca a väzeň prebehne 18. 6. o 14:30 v priestoroch A. Dubčeka - Malá scéna MsKS. Bude sa venovať komiksovej tvorbe slovenského autora Jozefa Babušeka a súčasnému vzťahu textu a obrazu. 

Prednášku povedie výtvarník a pedagóg Roman Gajdoš.


Projekt EDU.pn je podporený z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia. 


Hlavný partner projektu: FPU

Organizátor: MsKS Piešťany 

Spoluorganizátor dielne EDU.pn: Mamutie stopy: Balneologické múzeum Imricha Wintera 


Názov prímateľa
Mestské kultúrne stredisko mesta Piešťany

Celkový rozpočet:
3 600,00 €

Výška podpory:
1 500,00 €