Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

27. medzinárodné sympózium umeleckého šperku Kremnica 2021

Krátky opis
Tradícia a kontinuita medzinárodného sympózia umeleckého šperku, ktoré v Kremnici organizuje Združenie šperkárov AURA, zastáva v stredoeurópskom kontexte významné miesto na poli podujatí a vzájomných stretnutí autorov zaoberajúcich sa výtvarným šperkom. V snahe o priblíženie sa a integráciu s ďalšími umeleckými disciplínami sa 27. ročníka sympózia okrem šperkárov zúčastnia aj výtvarníci iných médií. Výstava vytvorených diel v NBS - Múzeum mincí a medailí Kremnica bude prístupná do 20.9.2021.
Fotogaléria
Názov podujatia
27. medznárodné sympózium umeleckého šperku a iných médií Kremnica´21

Miesto konania / kraj
Kremnica / Žiar nad Hronom

Termín konania
05.08.2021 - 20.09.2021

Popis projektu

Tradícia a kontinuita medzinárodného sympózia umeleckého šperku, ktoré v Kremnici od roku 1990 organizuje Združenie šperkárov AURA, zastáva v stredoeurópskom kontexte významné miesto na poli podujatí a vzájomných stretnutí autorov zaoberajúcich sa výtvarným šperkom. V snahe o priblíženie sa a integráciu s ďalšími umeleckými disciplínami sa tentokrát okrem šperkárov 27. ročníka sympózia zúčastnia aj výtvarníci iných médií.

Téma INTERCONNECTION reflektuje prepájanie rôznych médií s cieľom rozvíjať medziodborovú spoluprácu, vzájomné kontakty medzi výtvarnými disciplínami ako aj jednotlivými autormi pri tvorbe šperku, objektu, inštalácie, performance, grafiky, fotografie a videa. Interdisciplinárny formát sympózia podčiarkuje stretnutie autorov otvorených spolupráci v kontexte posilňovania profesionálnych aj osobných vzťahov v širšej umeleckej komunite. Vzájomná interakcia je rovnako dôležitým aspektom pre rozvoj umeleckých odvetví, keďže vďaka neustálym impulzom z rôznych odborov rozširuje obzory za horizont jedného média, je hnacím motorom k inovácii tvorivých prístupov s presahmi do rôznych výtvarných odvetví. Tohtoročné sympózium ponúka priestor pre spoločné spontánne aktivity a uvoľnený prístup v kolektívnej spolupráci pri tvorbe umeleckých projektov vystihovaných prelínaním a miešaním rôznych zdrojov, inšpiratívnou výmenou a bezprostrednou kreativitou. To, čo prináša interdisciplinárny rozmer nielen do média šperku a ako ho autori môžu využívať vo svojej individuálnej i kolaboratívnej tvorbe, podnety, na ktoré budú počas sympózia reagovať pozvaní výtvarníci.


Participujúci autori: Lucia Gamanová (SK), Martin Grosman (CZ), Darjan Hardi (RS), Marta Havlíčková (CZ), Johana Chrienová (SK), Jakub Jenčo (SK), Réka Lőrincz (HU), Jakub Tauš (CZ), Dorottya Vékony (HU)

Kurátorka: Mária Hriešik Nepšinská


Výstava: INTERCONNECTION

Vernisáž: 12. 8. 2021 o 16:00

Trvanie výstavy: 13. 8. - 20. 9. 2021

Výstavný kabinet numizmatickej expozície Rub a líc peňazí

NBS - Múzeum mincí a medailí Kremnica, Štefánikovo nám. 10/19, Kremnica

Názov prímateľa
Združenie šperkárov AURA

Celkový rozpočet:
2 670,00 €

Výška podpory:
2 500,00 €