Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Vzdelávame umením - Výtvarné a remeselné kreácie

Krátky opis
Workshop pozostávajúci z dvoch častí a dvoch techník zameraný na prácu s vlneným rúnom a jeho použitím v umelecko - remesených technikách.
Fotogaléria
Názov podujatia
ECO tlač / ARTtex

Miesto konania / kraj
Levice / Levice

Termín konania
21.08.2021

Popis projektu

ECO tlač alebo ECO farbenie je technika, ktorá sa používala vo svete (aj u nás) až do druhej polovice 19. storočia a bola veľmi obľúbeným, ale náročným remeslom. Farbiari využívali organické farbivá živočíšneho a rastlinného pôvodu, vďaka ktorým dosahovali sýte a stabilné farebné odtiene. Na farbenie textilu sa využívali listy a kvety rastlín. Dnes sa ECO farbenie a ECO tlač využíva v súvislosti s umeleckým spracovaním textílií.

ARTtex (maľba vlnou) je slovenský patent netkanej textílie alebo aj umelecká tapiséria realizovaná spôsobom netkanej textílie. Základom ARTtexu je farebné vlnené rúno kombinované s iným mäkkým textilným materiálom. Tapiséria vzniká fixáciou rúna k podkladu pomocou špeciálneho stroja. Technika je podobná suchému plsteniu. 

Názov prímateľa
REGIONÁLNE OSVETOVÉ STREDISKO V LEVICIACH

Celkový rozpočet:
22 250,00 €

Výška podpory:
15 000,00 €