Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Mladé publikum I.

Krátky opis
Vydajte sa s nami na dobrodružnú cestu za zbojníckym osudom a vstúpte do sveta čarovných bytostí, statočných zbojníkov, dobrotivého ľudu, či skúpych zemepánov.
Fotogaléria
Názov podujatia
Divadlo Actores: Ďurošík

Miesto konania / kraj
Banská Štiavnica / Banská Štiavnica

Termín konania
11.08.2021

Popis projektu
Divadlo Actores uvádza predstavenie pre deti od 5 rokov.
Vydajte sa s nami na dobrodružnú cestu za zbojníckym osudom a vstúpte do sveta čarovných bytostí, statočných zbojníkov, dobrotivého ľudu, či skúpych zemepánov.
Príbeh sa odohráva počas Svätojánskej noci, keď na svet prichádza dlho očakávaný zbojník Ďurko. Očakávaný nielen celou dedinou, ktorú treba vyslobodiť spod vlády nenásytného zemepána, ale jeho narodenia sa nevie dočkať aj samotný zemepán. Dobrotivá striga Hedviga, sprevádzajúca Ďurka na cestách, odhalí silu prírody.
Svojím humorom vyčarí nejednému úsmev na perách, ale zároveň poukáže na dôležitosť spravodlivosti a lásky. Láskou k Ďurkovi zahorí nejedno srdce, no to jeho, si získa len jedna. Prelínanie bábkových postupov s činoherným herectvom v kontexte ľudového divadla, rovnako ako aj scénické stvárnenie a kostýmy vytvárajú fikciu sveta čarovných bytostí. Hudobné a tanečné výstupy v inscenácii dotvárajú celkovú ilúziu a podporujú tému lásky a spravodlivosti. A tak ako každej rozprávke, aj v tej našej zvíťazí dobro nad zlom.
Scénar a réžia: Tatiana MASNÍKOVÁ
Dramaturgia: Bibiana ŠVECOVÁ
Hudba: Ropko ŠIMKO
Kostýmy: Tatiana Masníková, Ildikó Dudorová
Scéna: Tatiana Masníková, Atilla Bocsárszky
Zvuk: Ropko ŠIMKO
Svetlá: Martin Mihok
Výroba scény: Martin Mihok, Michal Mihok, Atilla Bocsárszky
Hrajú:
ĎUROŠÍK: Róbert KOBEZDA alebo Samuel BORSÍK
STRIGA: Bibiana ŠVECOVÁ
VICIŠPÁN: Atilla BOCSÁRSZKY alebo Stanislav SZÉKELY
KATARÍNA: Patrícia STEHELOVÁ
Vstupné: dobrovoľné
===
Hráme v exteriéri, v našom presťahovanom BOD K. na areáli ZŠ J. Kollára na Drieňovej.
Počas podujatia je potrebné dodržiavať všetky pravidlá, stanované štátnymi orgánmi v súvislosti s pandémiou COVID - 19. Organizátor je povinný zhromažďovať kontaktné údaje účastníkov.
Podujatie sa koná v obmedzenej kapacite.
Za podporu ďakujeme ZŠ J. Kollára.
Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. 
Názov prímateľa
Mesto Banská Štiavnica

Celkový rozpočet:
6 650,00 €

Výška podpory:
4 000,00 €