Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Reprízy Divadla NUDE

Krátky opis
Reprízy Divadla NUDE na Slovensku.
Fotogaléria
Názov podujatia
Pasáž 5

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
13.08.2021 - 30.09.2021

Popis projektu
Autorská inscenácia, ktorá približuje tému starnutia a staroby. Prečo v nás slovo staroba vyvoláva strach?
Je náročné byť starým? Bolí staroba? A kedy treba začať šetriť? Už?
,,Staroba je dakedy dobrá, najlepšia je staroba, keď ťa nič nebolí a keď máš deti okolo seba a nikto sa na teba nehnevá." Magdaléna, 84r.
Každý zostarne. Nikto mladý nezostane.
Tvorivý tím:
Text: kolektív
Réžia a dramaturgia: V. Malgot, L. Ondrušová, J. Smokoňová
Kostýmy, scéna: L. Štorcelová
Video: J. Mydla
Pohybová spolupráca: M. Heriban
Hudobná spolupráca: M. Uhliarik
Produkcia: M. Kotláriková, V. Malgot
Účinkujú: L. Ondrušová, M. Ryšavá, P. Tilajčík

“Kombináciou monologicko-performatívnych výstupov vzniká škála protipólnych, vzájomne sa dopĺňajúcich, ale aj spochybňujúcich tvrdení, v ktorých sa odrážajú rôznorodé aspekty toho, čo so sebou popularita nesie. Od zúfalej snahy dosiahnuť slávu až po stratu sebaúcty a akceptovanie ponižovania v záujme úspechu….. S Warholom či bez neho, tvorkyne z Divadla NUDE aj týmto dielom potvrdzujú kontinuitu v reflektovaní otázok bytostne spätých s ich súčasnou žitou realitou. Tentokrát sa ale viac ako feministických tém dotýkajú samotnej tvorby. … tvorivý tím tendenciou ironizovať a polemizovať s odkazmi na slávu, túžbu po úspechu, predajnosť a originalitu diela ako aj na vplyv umenia na masy, do inscenácie vnáša aj ďalší rozmer a tým dielo naberá na hodnote.” Zuzana Timčíková

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Vznik predstavenia bol podporený Nadáciou mesta Bratislavy.
Uvedené v spolupráci so Staromestským centrom kultúry a vzdelávania Pistoriho palác . 
Predaj : Tootoot.fm 
Názov prímateľa
Divadlo NUDE

Celkový rozpočet:
13 710,00 €

Výška podpory:
13 000,00 €