Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Stromy a Kamene

Krátky opis
Výsledky rezidenčného pobytu rezidentov na Hrade Uhrovec. Výstava vizuálneho umelca Dušana Prekopa (SK) a verejné čítanie diela literátky Anny Sedlmajerovej (CZ). Kultúrny program: Hradný koncert Jozef Lupták (violončelo) a Boris Lenko (akordeón)
Fotogaléria
Názov podujatia
výstava vizuálneho umenia a čítačka / prednes literárneho diela

Miesto konania / kraj
Uhrovské Podhradie / Bánovce nad Bebravou

Termín konania
16.07.2021 - 01.08.2021

Popis projektu

Rezidenčný pobyt umelcov Dušana Prekopa a Anny Sedlmajerovej.


Dušan Prekop (SK) narodený v 1994 je absolventom Ateliéru priestorových komunikácií+ na Katedre intermédií  VŠVU v Bratislave. Počas štúdia absolvoval zahraničné študijné pobyty na: Academy of Fine Arts in Sarajevo, Bosna and Hercegovina a University of the Arts HKU, Utrecht v Holandsku. Prezentuje sa na výstavách na Slovensku ale aj v zahraničí napr.: DATA SANITARY DAY HotDock Project Space v Bratislave, JW Anderson Your Picture / Our Future, Londýn.  Scripts of the Shifting Bodies - Kunsthalle LAB Bratislava a iné. Pracuje v rôznych vizuálnych médiách v ktorých sa snaží zachytiť širokú škálu emócií.    

 

Anna Sedlmajerová (CZ) narodená 1996 študuje záhradnú a krajinársku architektúru na Mendelově univerzite v Brne. Je finalistkou 45. ročníku Literárnej súťaže Františka Halase, publikuje časopisecky (Host – Nová jména, Weles ad.). Jej tvorba bola publikovaná v ročenke Nejlepší české básně 2018. Svoju tvorbu prezentuje taktiež na svojom online blogu: https://andreachadimova.tumblr.com/"> style="font-family: " calibri="" light",="" sans-serif;="" color:="" black;"="">https://andreachadimova.tumblr.com/"> style="font-family: " calibri="" light",="" sans-serif;="" color:="" rgb(51,="" 51,="" 51);"="">

„Přes nesmírnou odstředivou a (často anatomicko-fyzikální) imaginativnost jsou básně Anny Sedlmajerové expresivní a dostředivou sondou do lidského nitra, jsou konfrontací a vrtkavým kontaktem duše a světa, tj. všeho kolem ní“ (Dominik Bárt).

Názov prímateľa
transKUNSTHALLE

Celkový rozpočet:
5 350,00 €

Výška podpory:
5 000,00 €