Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Tvorivé dielne MG RS

Krátky opis
Májová sobota s Petrou: 22. 5. Stretnutie s výstavou Juraja Floreka a Juraja Tomana, Nočná smena. Júnová sobota s Petrou: 19. 6. Stretnutie s výstavou Eriky Miklóšovej, Modulovať. Mať zmyslové zážitky a čítať prírodu.
Fotogaléria
Názov podujatia
Tvorivé soboty v galérii s Petrou

Miesto konania / kraj
Rimavská Sobota / Rimavská Sobota

Termín konania
22.05.2021 - 19.06.2021

Popis projektu

Májová sobota: 22. 5. 2021

Stretnutie s výstavou Juraja Floreka a Juraja Tomana, Nočná smena: Výstavu a informácie o umelcoch spoznáme cez detektívnu hru v inštalácii. Námet stretnutia budú experimenty s maľbou. Vysvetlíme si čo je to verejný priestor, naučíme sa vnímať mestskú architektúru a zástavbu. Tak ako autori na workshope budeme sledovať a zaznamenávať mesto.

Júnová sobota: 19. 6. 2021

Stretnutie s výstavou Eriky Miklóšovej, Modulovať. Mať zmyslové zážitky a čítať prírodu: Spoločne si prezrieme výstavu a naučíme a hravou formou si sprostredkujeme informácie o autorke a jej tvorbe. Nosnou líniou výstavy bude priestorová previazanosť 2D maľby a 3D zobrazovaných objektov. Dôležitými témami sú citácie, reinterpretácie, vzťah učiteľa a žiaka, model a príroda, a to ako v jej divokej, tak i v estetizovanej forme. Na workshope budeme experimentovať so zobrazovaním priestoru.


Dodržiavame protipandemické nariadenia : R – O – R.

Počet účastníkov je limitovaný, preto je potrebné na dielňu sa vopred prihlásiť.

 

Termíny dielní sú orientačné, budú aktualizované a zverejnené.

 

http://www.mgrs.sk/" style="color: rgb(149, 79, 114); text-decoration: underline;">www.mgrs.sk

mestska.galeria.rs@gmail.com 

http://www.mgrs.sk/" target="_blank" style="color: rgb(149, 79, 114); text-decoration: underline;">www.facebook.com/www.mgrs.sk

info: 047 56 243 51  


Tvorivé dielne z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Názov prímateľa
Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota

Celkový rozpočet:
2 400,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €