Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Dedičstvo inšpiruje

Krátky opis
Letná škola animovanej tvorby
Fotogaléria
Názov podujatia
ANIMOsCool - letná škola animovaného filmu

Miesto konania / kraj
Rožňava / Rožňava

Termín konania
26.07.2021 - 30.07.2021

Popis projektu

ANIMOsCool

Letná škola animovaného filmu

26. - 30. júla 2021

Dom tradičnej kultúry Gemera, Betliarska 8, Rožňava

 

Kultúrne zariadenia Košického samosprávneho kraja pripravili pre deti pestrú ponuku letných táborov, vďaka ktorým sa počas prázdnin nudiť nebudú. Vybrať si môžu z ponuky 18 letných táborov v 31 turnusoch. 

Gemerské osvetové stredisko (GOS) v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pripravilo už 8. ročník denného letného tábora so zameraním na animovanú tvorbu. V termíne od 26. do 30. júla 2021 účastníci workshopu pod vedením odborných lektorov spoločne vytvoria animovaný film.

 

„Hlavným lektorom je skúsený výtvarník a pedagóg Ivan Čepek z Košíc, ktorý k animovanej tvorbe vedie v záujmových umeleckých krúžkoch deti a mládež,“ uvádza riaditeľka GOS Helena Novotná a pokračuje, „pod jeho vedením vznikajú animované filmy, ktoré získavajú priaznivé ohlasy nielen divákov, ale aj ocenenia odbornej poroty na celoštátnej filmárskej súťaži CINEAMA. Aj vlaňajší film získal postup na celoslovenskú súťaž, o jeho úspechu sa bude rozhodovať v septembri.” 

 

„Zaujímavou možnosťou je naučiť sa v tejto neformálnej a kreatívnej prázdninovej škole rôzne druhy animácie - plôškovú, kreslenú, plastelínovú, digitálnu, úpravu obrázkov v grafickom editore, nahrávanie zvuku, ruchov a montáž filmu. Zábavnou a hravou formou už za týždeň vznikne spoločným úsilím všetkých účastníkov krátky animovaný film, ktorý uvedieme v premiére v piatok 30. júla 2021 v Kine Apollo (Betliarska 8, Rožňava)," dodáva za GOS autorka projektu Anežka Kleinová.

 

Tábor bude organizovaný v súlade s aktuálnymi opatreniami na zamedzenie šírenia pandémie COVID-19. Aktivity a podmienky sú prispôsobené tak, aby bolo pre účastníkov a lektorov vytvorené v prvom rade bezpečné prostredie. 

ANIMOsCool je súčasťou projektu Dedičstvo inšpiruje, ktorý verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

 

Denný tábor je určený pre tvorivých záujemcov vo veku od 10 rokov, konať sa bude v priestoroch Domu tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8, Rožňava) denne od 8.00 do 16.00 hod. 

Poplatok: 70 € (v cene je školné, materiál, obed a pitný režim)


Kontaktná osoba:

Anežka Kleinová, kleinova@gos.sk, 0905 919 431

Gemerské osvetové stredisko, Betliarska 8, Rožňava

www.gos.sk

Názov prímateľa
Gemerské osvetové stredisko

Celkový rozpočet:
13 300,00 €

Výška podpory:
11 000,00 €