Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Mladí sú budúcnosť / Youth is the Future 2021

Krátky opis
Projekt Mladí sú budúcnosť je zameraný prevažne na deti a mládež a poskytuje netradičný, ale zábavný a zmysluplný spôsob, ako tráviť voľné chvíle počas letných prázdnin. Podujatie rozvíja vzťah detí a mladých ľudí k tancu, hudbe, kultúre a modernému umeniu, motivuje k sebarealizácii, vzdeláva, zbližuje a odstraňuje predsudky sociálneho, etnologického, či rasového charakteru. youthisthefuture.com @yitfkids #yitfkids
Fotogaléria
Názov podujatia
Youth is the Future 2021, tanečné workshopy, DJ workshop, Graffiti workshop, Diskusia, prezentácia folklórneho tanca

Miesto konania / kraj
Banská Bystrica / Banská Bystrica

Termín konania
22.07.2021 - 25.07.2021

Popis projektu

Projekt Mladí sú budúcnosť je zameraný prevažne na deti a mládež a poskytuje netradičný, ale zábavný a zmysluplný spôsob, ako tráviť voľné chvíle počas letných prázdnin. Podujatie rozvíja vzťah detí a mladých ľudí k tancu, hudbe, kultúre a modernému umeniu, motivuje k sebarealizácii, vzdeláva, zbližuje a odstraňuje predsudky sociálneho, etnologického, či rasového charakteru. Počas štyroch dní približuje kultúru Hip Hopu a jeho 4 elementov (tanec, djing, rap a graffiti) v pozitívnom svetle a v súlade s tradíciami a princípmi – mier, láska, jednota a zábava. Hip Hopová kultúra má čo ponúknuť a je v súčasnosti veľmi populárna. Cieľom projektu je rovnako zbližovať svetovú tanečnú komunitu prostredníctvom spoznávania rozmanitosti iných krajín a kultúr. Podujatie vytvára a pripomína mladým dôležité životné hodnoty, vzťah ku kultúre a umeniu, čím eliminuje nástrahy súčasnej doby, ako napríklad drogy, gambling, či násilie. Počas podujatia sa účastníci stretnú s legendami svetovej tanečnej scény. Evidujeme, že slovenská tanečná scéna stále napreduje a pre jej rast je naďalej potrebná organizácia podujatí zameraných na tanec pre všetky vekové kategórie. Relevantný zdroj informácií je alfou a omegou vzdelania, a preto prinášame účastníkom jedinečnú možnosť vidieť svoje vzory, ktoré pre nich stelesňujú nevyčerpateľný zdroj inšpirácie. Okrem tanečných workshopov, ktoré budú vedené pod taktovkou týchto umelcov budú mať deti možnosť spoznať aj svet DJ-ingu a graffiti. Absolútnym vyvrcholením programu bude 1vs1 Kid Battle – tanečné súboje mládeže do 16 rokov v medzinárodnej konkurencii tanečníkov.

Názov prímateľa
Mladí sú budúcnosť, n.o.

Celkový rozpočet:
12 140,00 €

Výška podpory:
6 000,00 €