Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Wave 2021

Krátky opis
Uvádzame prvý event zo série wave away, teda divadelných podujatí, v rámci ktorých predstavíme divadlá mimo nášho divadelného priestoru v interiéri centra. Pôjde o zóny vo verejnom priestore, prírode, či na Dvore, na ktorom aj tento projekt odštartujeme!
Fotogaléria
Názov podujatia
Apokabaret vo Wave

Miesto konania / kraj
Prešov / Prešov

Termín konania
03.07.2021

Popis projektu


Uvádzame prvý event zo série wave away, teda divadelných podujatí, v rámci ktorých predstavíme divadlá mimo nášho divadelného priestoru v interiéri centra. Pôjde o zóny vo verejnom priestore, prírode, či na Dvore, na ktorom aj tento projekt odštartujeme!


Stretnú sa Jež, Žaba, Zajačica, Dážďovka a Trúd... ale vtip z toho nebude.
Čo ak ďalšiu planétu už nebude mať kto osídliť?
Divadlo, hudba a apokalypsa vstupujú do večerného posedenia na nášom Dvore.
Stretávajú sa tam poslední svojho druhu: Jež, Zajačica, Žaba, Dážďovka a Trúd. Všetkých čaká povinný ozdravný pobyt a množenie sa v mene záchrany civilizácie. Niektorí majú však iné plány...


Letné outdoorové kabaretné predstavenie nezávislého divadla Uhol_92.
V čase, keď bežné divadlá končia sezónu a zatvárajú, nastupuje Apokabaret ako nový formát, ktorý vychádza divákovi v ústrety. Žánrovo rôznorodým prístupom pripomína ekologické hrozby blízkej budúcnosti a civilizačné neduhy, ktorým sa spolu oddávame, komentuje s očistným humorom.


Námet, réžia: Alžbeta Vrzgula
Výtvarno: Alžbeta Kutliaková
Hudba: Martin Iso Krajčír, Daniel Fischer a kol.
Hrajú: Daniel Fischer, Katarína Gurová, Martin Iso Krajčír, Lena Libjaková, Igor Schlosser, Peter Tilajčík
Produkcia: Katarína Marková
Asistentka produkcie: Alžbeta Gertli
Pohybová spolupráca: Zuzana Sehnalová
Svetelná a scénografická spolupráca: Lukáš Radošovský


Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.


Názov prímateľa
Združenie WAVE

Celkový rozpočet:
57 500,00 €

Výška podpory:
50 000,00 €