Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Wave 2021

Krátky opis
Sólová performancia o žene a jej postavení v manželstve a spoločnosti za posledných sto rokov. Ponor do kultúrnych stereotypov, pohľad na tvár dnešného feminizmu, právne a sociálne východiská pre ženu, realita manželského života “v dobrom aj zlom”. Inšpirované knihou Dr. Margity Csabovej Čo má vedieť dievča pred vydajom?: Je dnes vo verejnom záujme skutočné dobro žien? Vedia dnešné ženy, čo je pre ne skutočne dobré? Kariéra? Deti? Manželstvo? Emancipácia? Navarené, napečené?
Fotogaléria
Názov podujatia
Divadlo NUDE v Prešove: Mala Dr. Csabová pravdu?

Miesto konania / kraj
Prešov / Prešov

Termín konania
06.07.2021

Popis projektu


Sólová performancia o žene a jej postavení v manželstve a spoločnosti za posledných sto rokov.
Ponor do kultúrnych stereotypov, pohľad na tvár dnešného feminizmu, právne a sociálne východiská pre ženu, realita manželského života “v dobrom aj zlom”. Inšpirované knihou Dr. Margity Csabovej Čo má vedieť dievča pred vydajom?:
Je dnes vo verejnom záujme skutočné dobro žien? Vedia dnešné ženy, čo je pre ne skutočne dobré? Kariéra? Deti? Manželstvo? Emancipácia? Navarené, napečené?


Tvorivý tím:
réžia, text: Veronika Malgot, Lýdia Ondrušová
dramaturgická spolupráca: Marek Godovič
scénografia, kostýmy: Laura Štorcelová
video: Martin Toldy
svetelný dizajn: Slavomír Šmálik, Veronika Malgot
účinkuje: Lýdia Ondrušová
foto: Nina Pacherová


Vhodné pre osoby staršie ako 15 rokov.


“Divadlo NUDE sa už druhý raz v krátkom čase venuje otázkam feminizmu, ženskej identity a postaveniu ženy v spoločnosti. (...) Formálne aj obsahovo ju autorky vybudovali bohato, divák si spoločenskú realitu skladá z rôznorodých sekvencií. V inscenácii ide o pestrú mozaiku problémov druhej a tretej vlny feminizmu. Ani jeden z nich nie je uzavretý a iste je na mieste o nich hovoriť. (...) Ambíciou teda pravdepodobne bola snaha o vytvorenie … ukážky toho, že to, čo ovplyvňovalo naše mamy a staré mamy, stále dobieha aj nás. Aj my sa neustále pýtame, aké by sme to vlastne mali byť.”
Soňa J. Smolková: Tretia vlna feminizmu? Sotva. In: k?d, 4/2019


Predpredaj: wave.sk


Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.


Názov prímateľa
Združenie WAVE

Celkový rozpočet:
57 500,00 €

Výška podpory:
50 000,00 €