Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Wave 2021

Krátky opis
Nové medzinárodné zoskupenie Libertatem Ensemble, sa inšpirovalo indiánskou mytológiou, výsledkom je album HIAWATHA. Debut s ôsmimi pôvodnými skladbami napĺňa fascinácia prírodou, adprirodzené sily a fenomén snívania. Špičkoví hudobníci z regiónu V4, ktorí sa v tomto zložení stretli po prvý raz, vytvorili skladby na hranici jazzu, ambientu, pesničkárstva a vážnej hudby. Album vychádza vo vydavateľstve Real Music House.
Fotogaléria
Názov podujatia
Libertatem Ensamble / koncert vo Wave

Miesto konania / kraj
Prešov / Prešov

Termín konania
28.08.2021

Popis projektu

Nové medzinárodné zoskupenie Libertatem Ensemble, sa inšpirovalo indiánskou mytológiou, výsledkom je album HIAWATHA. 

Debut s ôsmimi pôvodnými skladbami napĺňa fascinácia prírodou, adprirodzené sily a fenomén snívania. Špičkoví hudobníci z regiónu V4, ktorí sa v tomto zložení stretli po prvý raz, vytvorili skladby na hranici jazzu, ambientu, pesničkárstva a vážnej hudby. Album vychádza vo vydavateľstve Real Music House.


Zoskupenie Libertatem Ensemble tvoria: spevák Robert Pospiš, gitarista Martin Sillay, trubkár Kornél Fekete-Kovács, saxofonista Nikolaj Nikitin, basgitarista Nenad Vasilić, klavirista Jancsi Rigó Jr. a bubeník Marián Ševčík. Základným pilierom novej medzinárodnej skupiny je hudba ako spoločný jazyk, tak si to zadefinovali sami hudobníci.


Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.


Názov prímateľa
Združenie WAVE

Celkový rozpočet:
57 500,00 €

Výška podpory:
50 000,00 €