Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Mladé publikum I.

Krátky opis
Komédia jedného herca z prostredia supermarketov, hypermarketov, megamarketov a gigamarketov. Paródia na dnešnú konzumnú spoločnosť vychádzajúca ako z reálneho, tak z absurdného základu. Autorská zmes stand-up comedy a pohybového herectva zo sveta obchodu, bez návštevy ktorého si pomaly nevieme predstaviť ani deň.
Fotogaléria
Názov podujatia
Drieňovské divadelné večere: PRI KASE

Miesto konania / kraj
Banská Štiavnica / Banská Štiavnica

Termín konania
16.07.2021

Popis projektu
Komédia jedného herca z prostredia supermarketov, hypermarketov, megamarketov a gigamarketov. Paródia na dnešnú konzumnú spoločnosť vychádzajúca ako z reálneho, tak z absurdného základu. Autorská zmes stand-up comedy a pohybového herectva zo sveta obchodu, bez návštevy ktorého si pomaly nevieme predstaviť ani deň. Komédia získala Cenu diváka na medzinárodnom festivale netradičných divadiel Kopřiva 2017.
Režijná spolupráca: Adam Steinbauer
Pavol Seriš je absolventom Ateliéru fyzického divadla na Janáčkovej akadémii múzických umení v Brne, kde v decembri 2017 dokončil i doktorské štúdium. Vo svojej tvorbe sa venuje prevažne autorskému divadlu jedného herca; momentálne má v repertoári šesť monodrám: Chutilo vám, páni?, Zo ZOO, Autor, Pri kase, Samko Tále a Pozemšťan. Za svoje autorské inscenácie získal mnoho ocenení: napr. Cenu za najlepší herecký výkon na festivale FITUA 2015 v marockom Agadire, Hlavnú Cenu na European Young Theatre 2015 v talianskom Spolete či Hlavnú Cenu publika na festivale Monomaffia 2016 v estónskom Pärnu.
Vstupné dobrovoľné.
===
Hráme v exteriéri, v našom presťahovanom BOD K. na areáli ZŠ J. Kollára na Drieňovej.
Počas podujatia je potrebné dodržiavať všetky pravidlá, stanované štátnymi orgánmi v súvislosti s pandémiou COVID - 19. Organizátor je povinný zhromažďovať kontaktné údaje účastníkov.
Podujatie sa koná v obmedzenej kapacite.
Za podporu ďakujeme ZŠ J. Kollára.
Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Názov prímateľa
Mesto Banská Štiavnica

Celkový rozpočet:
6 650,00 €

Výška podpory:
4 000,00 €