Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

X. sezóna Multimediálneho priestoru pre súčasnú kultúru Nástupište 1-12

Krátky opis
DROZDY IN ONSEN otvorenie výstavy Beáta Kolbašovská (SK) Kaoru Furuko (JP) Jakub Pišek (SK) Christian Wellbo (SE)
Fotogaléria
Názov podujatia
Otvorenie výstavy Drozdy in Onsen

Miesto konania / kraj
Topoľčany / Topoľčany

Termín konania
05.07.2021 - 18.07.2021

Popis projektu

Beáta Kolbašovská (SK)
Kaoru Furuko (JP)
Jakub Pišek (SK)
Christian Wellbo (SE)


"Drozdy in onsen" je názov výstavy a výstup z dvojtýždňovej rezidencie autorov v Topoľčanoch, ktorí vytvorili site specific dielo priamo v podchode v Topoľčanoch. Spája v sebe slovnú hračku cez japonskú a slovenskú kultúru. Onsen v japončine označuje tradičné kúpele a horúce pramene roztrúsené po celej krajine. 


Multimediálna živá performance ponúkne prienik tradičných a digitálnych médií. Performeri naživo spájajú digitálnu kresbu, animáciu, vjing a sound art. Prvý krát v histórii sveta vzniká digitálny midi ozembuch posúvajúci tento tradičný slovenský hudobný nástroj do súčasnosti a pripravujúci ho na budúcnosť. Vzniká tak site specific výstava s témami folklóru, pop kultúry a ich vzájomných kontrastov. Materiál k výstave je kreovaný cez fyzické zážitky a spomienky umelcov v oboch krajinách, prechádzame príbehom od reality po fikciu.


Názov prímateľa
Nástupište 1-12

Celkový rozpočet:
40 810,00 €

Výška podpory:
37 000,00 €