Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Literárna kuchyňa

Krátky opis
Knižnica MCK Malacky opäť v Literárnej kuchyni namieša ďalšiu literárnu kašu pre milovníčky histórie a romantiky. Naše pozvanie do kuchyne prijala úspešná autorka historických romancí Jana Pronská, ktorá nám porozpráva o všetkých svojich knihách a uvarí nám z nich vynikajúcu dávku romantiky. Podujatie sa uskutoční na nádvorí kaštieľa v Zámockom parku.
Fotogaléria
Názov podujatia
Literárna kuchyňa: Jana Pronská - beseda so spisovateľkou úspešných historických romancí

Miesto konania / kraj
Malacky / Malacky

Termín konania
07.07.2021

Popis projektu

Zámerom projektu je vniesť do knižnice aj také aktivity, ktoré presahujú bežné služby. Tie využívajú najmä naši pravidelní  čitatelia. Stretnutia so zaujímavými hosťami zo sveta literatúry, prispievajú k zviditeľneniu knižnice, k zvýšeniu záujmu o jej  služby a väčšiemu záujmu o knihy a čítanie. Cieľom je ponúknuť návštevníkom možnosť stretnúť sa s literárnymi  osobnosťami, vytvoriť hodnotné kultúrne podujatia a podporiť záujem o čítanie, a to hlavne v knižnici. Pre mnohých  návštevníkov je to prvý kontakt s knižnicou, príp. obnovenie čitateľských aktivít. Koncepcia projektu vychádza zo súčasnej  situácie, ktorá je produktom modernej doby. 

Digitálne technológie nadobúdajú dominantné postavenie voči klasickému  čítaniu, tlačená forma prenosu informácií a teda aj literárnych textov je na ústupe, klesá návštevnosť knižníc a tým i  čitateľská gramotnosť. Projekt prináša autentické stretnutia čitateľ-spisovateľ, vytvorenie živého kontaktu, návštevníci  môžu bližšie spoznať osobnosť autora, dozvedieť sa zaujímavosti o procese tvorby literárneho diela od prvotnej myšlienky  po finálny produkt, ktorú môžu nájsť aj v našej knižnici. Zároveň môžu dať autorovi spätnú väzbu a rozvinúť s ním diskusiu,  čo obohatí a inšpiruje aj samotného umelca.

Názov prímateľa
Mestské centrum kultúry Malacky

Celkový rozpočet:
3 150,00 €

Výška podpory:
2 800,00 €