Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Ochrana zbierok v depozitári história

Krátky opis
Zámerom projektu bolo zariadiť depozitár histórie v Považskom múzeu moderným úložným systémom. Našim cieľom bolo zvýšiť ochranu a zlepšiť uloženie zbierkových predmetov. S podporou FPU sa nám podarilo nadobudnúť účelový stacionárny a pohyblivý mobiliár, vďaka čomu sme naplnili náš zámer a cieľ.
Fotogaléria
Názov podujatia
Ochrana zbierok v depozitári história

Miesto konania / kraj
Žilina / Žilina

Termín konania
01.07.2020 - 30.06.2021

Popis projektu

Naše múzeum sa cieľavedome snaží o revitalizáciu a zvyšovanie ochrany zbierkových fondov, preto sme v rámci ochrany zbierok podali v roku 2020 projekt cez Fond na podporu umenia na nový úložný systém v depozitári história, kde sa nachádza textil, keramika, porcelán, sklo a drobné predmety rôzneho charakteru. Projekt bol schválený a my sa už dnes môžeme tešiť novému účelovému a profesionálnemu mobilnému úložnému systému, ktorý spĺňa nielen súčasné, ale aj budúce potreby a štandardy bezpečného uloženia našich zbierok. Cieľom projektu bolo zvýšiť ochranu a zlepšiť uloženie zbierkových predmetov, ktoré nie vždy mali vhodné podmienky uskladnenia. Vďaka novému úložnému systému sa vytvorili kvalitnejšie podmienky pre vykonávanie muzeálnej práce – dosiahla sa vyššia ochrana zbierok, dôslednejšie a efektívnejšie sa využil jestvujúci priestor, zvýšila sa úložná kapacita a tým pádom sa vytvorilo voľné miesto pre nové akvizície. Zároveň sa nám podarilo zvýšiť možnosti súčasných aj budúcich zamestnancov múzea, aby mohli zhromažďovať, triediť, uchovávať a vedecky skúmať hmotné kultúrne dedičstvo nášho regiónu. 

Názov prímateľa
Považské múzeum

Celkový rozpočet:
19 052,00 €

Výška podpory:
17 000,00 €