Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Čítačka s písačkou

Krátky opis
Počas letných prázdnin pripravila vranovská knižnica pestrý výber podujatí nielen pre prázdninujúce deti, ale aj pre ich rodičov či starých rodičov, ktorí si tiež počas leta potrebujú oddýchnuť a hodnotne vyplniť voľný čas. Leto v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou je už tradične venované obľúbeným Letným štvrtkom v knižnici, ktoré sa budú konať každý štvrtok na oddelení pre deti a mládež počas leta: od 10.00 do 12.00 hod.
Fotogaléria
Názov podujatia
Leto v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou/Letné štvrtky v knižnici

Miesto konania / kraj
Vranov nad Topľou / Vranov nad Topľou

Termín konania
08.07.2021 - 26.08.2021

Popis projektu

Leto v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou je už tradične venované obľúbeným Letným štvrtkom v knižnici, ktoré sa budú konať každý štvrtok na oddelení pre deti a mládež od 10.00 do 12.00 hod.

Realizujú sa v rámci projektu Čítačka s písačkou a z verejných zdrojov ho podporil https://www.fpu.sk/sk/" style="line-height: 1.2; transition: all 250ms ease-in-out 0s; outline: 0px !important;">Fond na podporu umenia. Podujatie vzniklo s cieľom podporiť čítanie a návštevu knižníc aj počas prázdninových mesiacov a poskytnúť deťom a mládeži priestor na zmysluplné a kultúrne využitie voľného času.

Tento rok sme si pre vás pripravili 8 letných štvrtkov s pestrou paletou rôznych tvorivých podujatí, hostí, kníh, výtvarných či literárnych dielní a interaktívnych aktivít.

Letné štvrtky otvoríme dňa 8. júla prostredníctvom bábkového divadielka Gašparko, ktorého predstavenie je určené pre malé detičky a deti 1. stupňa ZŠ. Nasledovať bude tvorivá dielňa s pani Boženou Vargovou.

15.7.2021

Pozvanie na Letný literárny štvrtok prijali aj obľúbení spisovatelia pre deti a mládež Ján Pochanič a Katarína Mikolášová. Beseda s autormi bude prebiehať zábavnou a pútavou formou, deti budú mať možnosť pýtať sa, čo ich zaujíma, a pripravené budú aj rôznorodé literárne aktivity.

22.7.2021

Letný výtvarný štvrtok bude o umení, spolu s ilustrátorom Filipom Horníkom poletíme na novo vyrobenej rakete možno aj do vesmíru.

29.7.2021

Letný tanečný štvrtok sa ponesie v znamení rómskych i moderných tancov. Lektorom rómskych tancov bude detská rómska tanečná skupina Čiriklore, moderné tance povedie lektorka tanca Martina Rusnáková.

5.8.2021

August začne Letným hudobným štvrtkom a netradičnou hudobnou výchovou s Radovanom Zajícom a jeho dcérou Katkou. Deti sa oboznámia s notami a kamarátom hudobným kľúčom.

12.8.2021

Nasledovať bude Letný divadelný štvrtok, ktorého hosťom bude bábkové divadlo Babadlo z Prešova. Divadlo vystúpi s environmentálnym predstavením pod názvom Osud jedného duba.

19.8.2021

Do histórie sa prenesieme počas Letného historického štvrtka so skupinou historického šermu Vikomt Snina, ktorá nám predstaví základy šermu.

26.8.2021

Leto ukončíme Letným športovým štvrtkom, ktorý povedie fitnes športovkyňa Petra Nováková. Pripravené budú netradičné športové hry a dozviete sa, že športovať sa dá aj s knihou.

Pre mamky a oteckov na materskej dovolenke knižnica pripravuje počas leta sériu prednášok a kreatívny stretnutí s názvom Piatky pre matky.

Názov prímateľa
Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou

Celkový rozpočet:
5 670,00 €

Výška podpory:
5 100,00 €