Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

PRESSBURG PIANO TRIO

Krátky opis
Nový zážitkový projekt nultého ročníka hudobného festivalu, kombinujúceho silu klasickej, jazzovej aj a cappella hudby s podmanivosťou výnimočných a neočakávaných lokalít mesta Nové Zámky.
Fotogaléria
Názov podujatia
Mesto ako hudobné javisko

Miesto konania / kraj
Nové Zámky / Nové Zámky

Termín konania
17.07.2021

Popis projektu

PRESSBURG PIANO TRIO
Trio mladých slovenských interpretov – študentov VŠMU, UNI Wien a Konzervatória v Eisenstadte – sa sformovalo na interpretačných kurzoch komornej hry. Dlhodobo sa aktívne venujú sólovej aj komornej hudbe v študijnom procese ale aj mimo štúdia a ako začínajúci interpreti by radi dostali možnosti uplatniť sa na profesionálnej platforme v koncertnom živote na Slovensku i v zahraničí.

TAMÁS FEKETE (klavír) – doktorand VŠMU v Bratislave v triede prof. Idy Černeckej. Zúčastnil sa mnohých majstrovských kurzov (Diana Yoffe, Eugen Indjic, Balázs Szokolay, Elena Richter a i.). V roku 2018 na medzinárodnej súťaži ART21 vo Viedni získal s klavírnym triom 1. cenu, v tom istom roku bol finalistom televíznej súťaže „Virtuózok 2018“ v Maďarsku, v roku 2019 vystúpil so SF a dirigentom R. Štúrom v Prokofjevovom klavírnom koncerte č. 1. Laureát (3.cena) „Tadini piano competition“ v talianskom Bergame. Viackrát reprezentoval Slovensko v zahraničí (napr. Festival V4 v Sarospataku).

LEVENTE RÁCZ (violončelo) – študent Konzervatória v Eisenstadte, v roku 2018 získal 2. cenu na súťaži slovenských konzervatórií.

EMMA TARKAYOVÁ (husle) – študentka UNI Wien v triede prof. Stefana Kamilarova, niekoľkonásobná laureátka domácich i medzinárodných husľových súťaží na Slovensku (o. i. víťazka súťaže slovenských konzervatórií, 3. cena na súťaži Talents for Europe).

Názov prímateľa
Mesto Nové Zámky

Celkový rozpočet:
390 707,00 €

Výška podpory:
300 000,00 €