Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Human Animal I. / Najbližší príbuzní

Krátky opis
Medzinárodná tematická výstava súčasného umenia sa zaoberá človekom ako integrálnou súčasťou živočíšnej ríše, a to z viacerých uhlov pohľadu a v nadväznosti na kultúrno-historický vývoj. Prezentácia diel 19-tich súčasných autorov zo 6-tich krajín (PL, CA, FR, USA, DE, ES).
Fotogaléria
Názov podujatia
Human Animal I. / Najbližší príbuzní: Opica - Pes - Mačka

Miesto konania / kraj
Spišská Nová Ves / Spišská Nová Ves

Termín konania
16.06.2021 - 31.10.2021

Popis projektu

Premiérový medzinárodný výstavný projekt Galérie umelcov Spiša sa zaoberá človekom ako integrálnou súčasťou živočíšnej ríše, a to z viacerých uhlov pohľadu a v nadväznosti na kultúrno-historický vývoj. Diela 19-tich súčasných autorov zo 6-tich krajín (PL, CA, FR, USA, DE, ES) reflektujú nielen spolužitie človeka a vybraných zvierat, ale aj významovú nadstavbu v rámci mytológie kolektívneho podvedomia. Výstava je uvedená v rámci dramaturgického cyklu Téma. Výstavu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Výstava Human Animal I. / Najbližší príbuzní: Opica – Pes – Mačka reflektuje zvieraciu podstatu človeka (human animal) a jeho vzťah k trom špecifickým zvieratám (non-human animals). Kým opica je nám najbližšia biologicky, psa a mačku sme si do rodín „adoptovali“. Vyzvaní domáci a zahraniční umelci z viacerých krajín Európy a USA reagujú na tému cez širokú škálu médií od kresby, cez maľbu a fotografiu po sochu a video. 

Produkcia: Galéria umelcov Spiša v Spišskej Novej Vsi

Kurátorka: Mgr. art. Katarína Balúnová, ArtD. - GUS

Produkčna spolupráca: Mgr. Lenka Králová - GUS

Názov prímateľa
Galéria umelcov Spiša

Celkový rozpočet:
4 100,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €