Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Never-Never School 2021

Krátky opis
Never Never School je jedinečný priestor pre dialogické vzdelávanie a výskum o mestách. Tento rok 2021 otestuje formu 5-dňového multimediálne-interdisciplinárneho sympózia na tému Starostlivé mestá.
Fotogaléria
Názov podujatia
Never Never School 2021: Open Call

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
11.06.2021 - 07.06.2021

Popis projektu

Dever Never School je prototypom a konceptom vzdelávania pre 21. storočie. Od roku 2018 vytvára kolektív Spolka unikátnu platformu určenú jednotlivcom a kolektívom zaoberajúcim sa mesto-tvorbou zo všetkých umeleckých aj spoločensko-vedných odborov. Je postavená na intenzívnej spolupráci a vzájomnom vzdelávaní. 

Never Never School používa dizajn ako nástroj investigatívy, predstavivosti a ako prostriedok dialógu o možných budúcnostiach. Zároveň slúži ako inkubátor: účastníci a účastníčky majú možnosť pretaviť svoje idey do projektov zakotvených v realite, ktoré spoločne testujú a rozvíjajú. Prináša hodnotový a demokraticky orientovaný prístup k učeniu a k samotnej tvorbe miest. Prestupuje tradičné hranice vzdelávania založeného na hierarchii učiteľ – žiak, expert – laik.

V roku 2021 hľadáme 10 ľudí alebo skupín, ktoré sa venujú teoreticky alebo prakticky tvorbe priestoru a starostlivosti v odboroch architektúry, plánovania, sociológie, umenia, práva, psychológie, sociálnej práce, biológie či iných. Vítané sú interdisciplinárne príspevky, ktoré je možné realizovať v Košiciach. Ponúkame ti priestor pracovať na tvojom projekte a rozvíjať ho s ostatnými. Dostaneš možnosť zúčastniť sa na prednáškach, workshopoch a diskusiách. Svoj projekt budeš môcť prezentovať v meste aj online. Spoločne s garantkami a garantom poskladáme unikátny vedecko-vzdelávací program. Počas prípravy vám poskytneme odbornú, konzultačnú aj ľudskú pomoc.

Prihláste sa na Never Never School 2021 do 7. júla 2021!



Názov prímateľa
Spolka

Celkový rozpočet:
13 325,00 €

Výška podpory:
8 000,00 €