Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Tri prasiatka - hudobná bábková hra pre najmenších

Krátky opis
Hudobná bábková inscenácia Tri prasiatka je určená pre deti predškolského veku, ktorá sa hrá priamo v MŠ. Základnými umeleckými prvkami je: spojenie tradičných princípov a postupov bábkového divadla; vznik a interpretácia pôvodných autorských textov; interaktivita v predstavení. Interaktívnu inscenáciu pre deti predškolského veku interpretuje jedna bábkoherečka, ktorá hrá všetky postavy. Prinášame inscenáciu priamo do materských škôl v mestách, mestečkách, dedinách aj dedinkách.
Fotogaléria
Názov podujatia
Tri prasiatka

Miesto konania / kraj
Budmerice / Pezinok

Termín konania
25.05.2020 - 30.06.2021

Popis projektu

Prvotným cieľom projektu je vznik divadelnej inscenácie pre deti predškolského veku na motívy rozprávky Tri prasiatka. Inscenácia nadväzuje na predchádzajúce úspešné uvádzanie rozprávky Obušok z vreca von!, ktoré sa uplatnilo v materských školách po celom Slovensku.
Novovzniknutá inscenácia na rozdiel od predchádzajúcej, ponúka deťom nový žáner – bábkový hudobná hra. Nová forma umožňuje deťom (a tiež učiteľom) vidieť naživo prácu s veršovaným jazykom a hudbou v inej a ucelenejšej podobe. Na predchádzajúcu inscenáciu nadväzujeme viacerými prvkami: ponúkneme spojenie tradičného s novým (v umeleckom využití tradičných bábok s novým žánrom), inscenácia je založená na interaktivite – nenásilnom zapojení a vtiahnutí divákov do hry. Interaktivita predstavenia súčasne umožňuje autentickejší zážitok a tým pádom posilňuje empatiu. Empatia v prípade Troch prasiatok posúva hodnoty tradičnej rozprávky bližšie k detskému divákovi v súčasnosti (potreba raz „dospieť“, vytvoriť niečo, čo má hodnotu; byť tolerantný, ústretový, napomôcť v ťažkej situácii). V rámci hudobného workshopu na konci predstavenia, si deti môžu vyskúšať svoje hudobné schopnosti a hudobnú pamäť. Teátro Neline s inscenáciou Tri prasiatka plánuje  navštevovať MŠ po celom Slovensku. Tým sa stáva neodmysliteľnou súčasťou tzv. „audience buildingu“, v rámci ktorého detský divák získava základné zručnosti a kompetencie pre divadelné umenie.

Názov prímateľa
Združenie priateľov bábkového divadla a filmu

Celkový rozpočet:
3 790,00 €

Výška podpory:
3 500,00 €