Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Aktivity mimoOs ½ 2021

Krátky opis
mimoOs vás pozýva na spoločný večer plný tanca a hudby. Príďte s nami osláviť 5 rokov nášho aktívneho fungovania na nezávislej umeleckej scéne.
Fotogaléria
Názov podujatia
mimoOs: OSLAVA 5 ROKOV! Pocitové rozUmenie & Moving Mountains + sprievodný program

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
23.06.2021

Popis projektu
Park Nová Cvernovka - súčasťou Leto pod Palmou
PROGRAM:
17:30 - 18:15 Pocitové rozUmenie
18:15 - 20:30 Magisterský playlist DJ pani.silviaaa, tanečný workshop! + sprievodný program
20:30-20:50 Lenka Novosedlíková koncert “Hudba bez tanca”
21:00 - 21:40 Moving Mountains
21: 45- 22:00 Premietanie dokumentu o mimoOs - PREMIÉRA
(V prípade zlého počasia bude program presunutý do priestorov Bar NC - Pocitové rozUmenie a sála KC NC Moving Mountains)
Pocitové rozUmenie
Predstavenie v netradičnom priestore kaviarne prináša divákovi novú skúsenosť vo vnímaní súčasného tanca. Námet sa sústreďuje na maximálne využitie zmyslov, ktoré sú vstupnou bránou cítenia a porozumenia nielen tanca ale aj sveta okolo nás a nás samých v ňom. Zmyslová pamäť je východiskom, tvorí základ skúmania vzťahu vizuálneho, verbálneho a neverbálneho aspektu vyjadrenia sa – od mechaniky k cíteniu, od rozumu k pocitom.
Choreografia: Marta Poláková, Yuri Korec, Peter Šavel
Réžia: Tomáš Procházka
Koncept: Marta Poláková
Hudba live: Martin Polák, Tibor Feledi
Kostýmy: Martina Golianová
Účinkujú: Lukáš Bobalík, Miriam Budzáková, Barbora Janáková, Eva Priečková, Andrej Štepita, Simona Tonková
Produkcia: o. z. mimoOs (Andrej Štepita)
Magisterský playlist DJ pani.silviaaa
Rozpoznateľné melódie pod rúškom undergroundu, hudbička, rytmy, beaty. Nečakajte profi skreče, len bohapusté prelínanie skladieb zapnuté v rozšírenom spotify nastavení pre náročných. Dôležité je sa baviť a zábava teda zaručene bude. Tak čo, vytváram playlist?
Tanečný workshop + sprievodný program
Vyskúšajte si pohybové materiály z tanečných predstavení mimoOs. Príďte za nami, spoznajte nás, opýtajte sa na čokoľvek o mimoOs, upozorňujeme, že môže nastať spontánna (pridaná) zmena v programe.

Lenka Novosedlíková - koncert “Hudba bez tanca”
Lenka nás svojimi atmosferickými skladbami naladí na nasledujúce predstavenie. Lenka je hudobná skladateľka a perkusionistka a je členkou viacerých hudobných zoskupení (improvizačný orchester Musica falsa et ficta, Veni Academy, improvizačné zoskupenie PPPF, elektro-akustické zoskupenie LEaD).

Moving Mountains
Prvé autorské predstavenie všetkých členov mimoOs (2018)
Využitie hôr ako symbolu spomalenia a sprítomnenia v kontraste s prílišnou snahou ovplyvňovať tok každodenných udalostí.
Koncept a pohybový materiál, je ovplyvnený lokalitami z tvorivého procesu (Západné Tatry - Roháče), ktoré prinášajú výraznú limitáciu=inšpiráciu. Snaha piatich performerov o vytváranie svojbytného spoločenstva. Projekt Moving Mountains prepája pohyb a video, ktoré vzniklo priamo vo vysokohorských lokalitách.
Koncept, choreografia, performancia: Lukáš Bobalik, Barbora Janáková, Eva Priečková, Andrej Štepita, Simona Tonková, Silvia Sviteková.
Hudba: Lenka Novosedlíková
Video: Timotej Vráb a Dominika Čajková
Produkcia: mimoOs (Bielka Belošovičová, Barbora Janáková)
PR: Katarína Svobodová
Vizuál podujatia a Merch mimoOs: Ivana Kleinová
Dokument o mimoOs - PREMIÉRA
Tvorba a realizácia: Dorota Vlnová
Hudba: Juraj Čech
Titulky: Jakub Turčan
Produkcia: mimoOs Barbora Janáková
Podujatie je súčasťou Leta pod Palmou - série podujatí v parku Novej Cvernovky.
Vstupné dobrovoľné: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fgoout.net%2Fsk%2Fmimoos-pocitove-rozumenie-and-moving-mountains%2Fszpivkr%2F%3Ffbclid%3DIwAR0nR-tM6HBjDv5gk2_WKXA-4v8HXpB2bm6DWsTV1saa1z1GmeulihknrY8&h=AT3IGUR4T5ORYKQ64aJM-G-maZnv30cYG9TVLxXchPP5ZpRQrJhdFdTS8GSIFKtEMVi2QKKq-mYAdB4BzrmHgxRCdBhoaetOjoNsktRcxqL6Ti2ACBzUNDnO3GVBrgg3KRW_kD3nJIE_xZ7wDw&__tn__=q&c[0]=AT2WlWtQrhq_lNrnIu_J6MoXPS87KblyU-I5Z-8OvsPANZxDOrgTujc3Z1sECR4YwHOTcciiT50p0uWqHBG-ZVYwByWldsZx3V1YnXKTUm_bpJe64Bb_0w_0mMF-ZV16p9C-XV2qwJxuOmBR4MNznapPdnGw-9tqVTJ3IFc5S6LHhdEF" rel="nofollow noopener" role="link" tabindex="0" target="_blank" style="color: var(--blue-link); cursor: pointer; outline: none; list-style: none; border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; padding: 0px; margin: 0px; touch-action: manipulation; text-align: inherit; display: inline; -webkit-tap-highlight-color: transparent; font-family: inherit; animation-name: none !important; transition-property: none !important;">https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fgoout.net%2Fsk%2Fmimoos-pocitove-rozumenie-and-moving-mountains%2Fszpivkr%2F%3Ffbclid%3DIwAR0nR-tM6HBjDv5gk2_WKXA-4v8HXpB2bm6DWsTV1saa1z1GmeulihknrY8&h=AT3IGUR4T5ORYKQ64aJM-G-maZnv30cYG9TVLxXchPP5ZpRQrJhdFdTS8GSIFKtEMVi2QKKq-mYAdB4BzrmHgxRCdBhoaetOjoNsktRcxqL6Ti2ACBzUNDnO3GVBrgg3KRW_kD3nJIE_xZ7wDw&__tn__=q&c[0]=AT2WlWtQrhq_lNrnIu_J6MoXPS87KblyU-I5Z-8OvsPANZxDOrgTujc3Z1sECR4YwHOTcciiT50p0uWqHBG-ZVYwByWldsZx3V1YnXKTUm_bpJe64Bb_0w_0mMF-ZV16p9C-XV2qwJxuOmBR4MNznapPdnGw-9tqVTJ3IFc5S6LHhdEF" class="o9v6fnle cxmmr5t8 oygrvhab hcukyx3x c1et5uql" style="overflow-wrap: break-word; margin: 0.5em 0px 0px; font-family: " segoe="" ui="" historic",="" "segoe="" ui",="" helvetica,="" arial,="" sans-serif;="" color:="" rgb(5,="" 5,="" 5);="" font-size:="" 15px;="" animation-name:="" none="" !important;="" transition-property:="" !important;"="">Vytvorenie dokumentu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia
Špeciálne poďakovanie za využitie priestorov na natáčanie dokumentu: BSK, Nová Cvernovka - areál, Zborovňa
Uvedenie predstavení z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Názov prímateľa
mimoOs

Celkový rozpočet:
6 385,00 €

Výška podpory:
6 000,00 €