Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Trnavská bábkarská šnóra

Krátky opis
Projekt Trnavská bábkarská šnóra mal úspešný ohlas, či už u detí, a dospelých, preto sme sa rozhodli v ňom pokračovať i v roku 2021, opäť prinášať nezabudnuteľné zážitky prostredníctvom bábkového divadla malým i veľkým. Projekt ja zameraný na priblíženie sveta bábok, marionét, deťom prvého stupňa základných škôl (organizovaným skupinám) vystúpeniami bábkových divadiel.
Fotogaléria
Názov podujatia
Trnavská bábkarská šnóra

Miesto konania / kraj
Trnava / Trnava

Termín konania
01.01.2021 - 30.12.2021

Popis projektu

Trnavské osvetové stredisko spolu s bábkovým divadlo Animare Silva z Dolných Orešian aj v roku 2021 zorganizujú pre úspešný ohlas podujatie Trnavská bábkarská šnóra. Festivalovú produkciu bábkových divadiel, tvorivé dielne plánujeme v júli 2021 počas troch festivalových dní.. Chceme dať priestor umeleckej prezentácii našim regionálnym bábkarským tvorcom a tiež obohatiť festival o hostí. Počas troch júlových festivalových dní ponúkneme detskému divákovi šesť produkcii prostredníctvom oživených drevených marionét v rozprávkach. V edukatívnej sprievodnej časti podujatia budú mať deti možnosť zúčastniť sa tvorivej dielne, kde si vytvoria svoju papierovú bábku, ktorá bude súčasťou hry na scéne papierového divadla. Odborný garant podujatia Jana Pilátová, ktorá sa výrobe bábok, prevažne marionet venuje viac ako dvadsať rokov. Vyrezané bábkové bytosti hlavne z lipového dreva oživujú vo svojom divadle, vo svojich rozprávkach, z ktorými obveseľujú svojich divákov. Vďaka tomuto projektu nahliadneme do diverzity súčasnosti v bábkovom divadle, priblížime deťom tradičné bábkové divadlo v inscenačnom tvare, v tvorivých dielňach.

Názov prímateľa
Trnavské osvetové stredisko

Celkový rozpočet:
7 350,00 €

Výška podpory:
4 500,00 €