Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

VÍKEND OTVORENÝCH PARKOV A ZÁHRAD 2021

Krátky opis
VÍKEND OTVORENÝCH PARKOV A ZÁHRAD 2021 je celoslovenské dobrovoľnícke podujatie, ktorého XIII. ročník sa koná v parkoch a záhradách po celom Slovensku v dňoch 25.-27. júna 2021 V rámci podujatia sa uskutoční "Koncert KATKY KOŠČOVEJ" v parku pri kaštieli v Markušovciach v sobotu 26.júna o 18:00 hod
Fotogaléria
Názov podujatia
Koncert KATKY KOŠČOVEJ

Miesto konania / kraj
Markušovce / Spišská Nová Ves

Termín konania
26.06.2021

Popis projektu

"VÍKEND OTVORENÝCH PARKOV A ZÁHRAD"  je kultúrno-výchovné podujatie, ktorého cieľom je atraktívnym spôsobom prezentovať hodnoty najmä historických parkov a záhrad verejnosti a cez pochopenie týchto hodnôt viesť ľudí k ich aktívnej ochrane.

Jednou z aktivít, ktorá sa v rámci podujatia VOPZ uskutoční bude aj  "Koncert KATKY KOŠČOVEJ" v parku pri kaštieli v Markušovciach

Jednou z atraktívnych metód prezentácie parkov a záhrad je aj umelecká forma interpretácie ich hodnôt. Podujatie má ambíciu stať sa festivalom záhradného umenia i kultúry a je ladené v pozitívnom duchu oslavy hodnôt kultúrnej krajiny Slovenska, ktorej sú parky a záhrady významnou súčasťou. Záhrady sú spoločným dielom umenia človeka a umenia prírody. Záhrady so všetkými svojimi náladami poskytujú oddávna nekonečný zdroj inšpirácií pre tvorcov umenia. Zároveň sú ideálnym miestom na prezentáciu umenia každej doby. V posledných rokoch sa však umenie zo záhrad nebadane vytráca. Preto sa v rámci predkladaného projektu chceme pokúsiť o návrat umenia v jeho rôznych podobách do našich parkov a záhrad. Našim zámerom je ukázať návštevníkom, že aj v súčasnosti môžu byť parky a záhrady miestom, v ktorom sa môžu stretnúť s rôznymi druhmi umenia. Práve prostredie parkov a záhrad umožní nielen návštevníkom, ale aj samotným vystupujúcim umelcom oveľa viac precítiť umenie.  

Názov prímateľa
Národný Trust n.o.

Celkový rozpočet:
7 100,00 €

Výška podpory:
4 000,00 €