Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Dekameron / Silent Generation

Krátky opis
Inscenácia Dekameron/Silent Generation je kolážou piatich medzigeneračných dialógov. Analyzuje dôležitosť seniora v spoločnosti z viacerých perspektív; jeho pamäť, nadhľad a skúsenosť. Koncept inscenácie vznikol ešte pred pandémiou, ale tá (napokon) do výsledného tvaru priniesla nové významové vrstvy.
Fotogaléria
Názov podujatia
Dekameron / Silent Generation

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
01.08.2020 - 20.12.2021

Popis projektu

Inscenácia Dekameron/Silent Generation je kolážou piatich medzigeneračných dialógov. Analyzuje dôležitosť seniora v spoločnosti z viacerých perspektív; jeho pamäť, nadhľad a skúsenosť. Koncept inscenácie vznikol ešte pred pandémiou, ale tá (napokon) do výsledného tvaru priniesla nové významové vrstvy. 


Premiéra: 9.7.2021 / 19:00 / Štúdio 12

1. repríza: 10.7. / 19:00 / Štúdio 12


Réžia, koncept, performancia: Peter Mazalan

Hudobná réžia a dramaturgia, dirigovanie, spev: Eva Šušková

Dramaturgická spolupráca: Miro Dacho

Účinkujú: Magdaléna Blahušiaková, Milada Synková, Jana Oľhová, Annamária Janeková, Veronika Mazalánová, Francesco Machats, Jakub Mitrík, Veronika Kitová Mazalánová, Členovia Speváckeho zboru mesta Bratislavy 


Projekt z verejných zdrojov podporil https://www.facebook.com/fondnapodporuumenia/?__cft__[0]=AZWsxV1pUBDa0_yMsIX-rE0fYV2B4JSnxi3hZPPuktzxpcASUgTSXEUT-OZgNgVj-Bq6cuAMVJJ1J4NHR2P-2Q0wqYlcSlxqp8Auli5W_VdZ7vrY_yP8_k1aY85n-yG4epuHvLRPLkXJn2R1xcBwtBiNVg9YzkqCH4Pt941x7pQCkQk5XyHWpdYqQDUh-LDkmMiYjdq5rUrud-GSzwZHTwiK&__tn__=kK-y-R" role="link" tabindex="0" style="color: var(--accent); cursor: pointer; outline: none; list-style: none; border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; padding: 0px; margin: 0px; touch-action: manipulation; text-align: inherit; display: inline; -webkit-tap-highlight-color: transparent; font-family: inherit;">Fond na podporu umenia, BSK a Grant EHP a Nórska: projekt Empathy in Arts; EMIA. Partnermi projektu sú https://www.facebook.com/fondnapodporuumenia/?__cft__[0]=AZWsxV1pUBDa0_yMsIX-rE0fYV2B4JSnxi3hZPPuktzxpcASUgTSXEUT-OZgNgVj-Bq6cuAMVJJ1J4NHR2P-2Q0wqYlcSlxqp8Auli5W_VdZ7vrY_yP8_k1aY85n-yG4epuHvLRPLkXJn2R1xcBwtBiNVg9YzkqCH4Pt941x7pQCkQk5XyHWpdYqQDUh-LDkmMiYjdq5rUrud-GSzwZHTwiK&__tn__=kK-y-R" role="link" tabindex="0" style="color: var(--accent); cursor: pointer; outline: none; list-style: none; border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; padding: 0px; margin: 0px; touch-action: manipulation; text-align: inherit; display: inline; -webkit-tap-highlight-color: transparent; font-family: inherit;">Fakulta architektúry a dizajnu STU a Štúdio12.

Názov prímateľa
KunstPlay

Celkový rozpočet:
8 635,00 €

Výška podpory:
8 000,00 €