Názov žiadateľa | riverstone s.r.o. |
---|---|
Právna forma žiadateľa | obchodná spoločnosť |
Sídlo alebo miesto podnikania | Hlinícka 43, 91926 Zavar |
IČO | 36272213 |
Štatutárny orgán (funkcia) |
1. Štatutárny orgán:
PaedDr. Peter Čambál, , konateľ
2. Štatutárny orgán: Mgr. art. Peter Čambál, , konateľ |
Číslo žiadosti | 25-161-03450 |
Forma podpory | dotácia |
Žiadaná suma | 55 600,00 € |
Pridelená suma | 0,00 € |
Spolufinancovanie | 8 000,00 € / 11,662 % |
Program | 1.6.1 / Tvorba, vydávanie, uvedenie medziodborového diela |
Názov projektu | Interaktívna tvorivosť – inovatívne slovenské omaľovánky: Zero Effort, Ateliér v kuchyni a Zámeny |
Začiatok realizácie | 01.07.2025 |
Koniec realizácie | 30.06.2026 |
Miesto realizácie/lokalita | Zavar |
Zhrnutie projektu | Projekt spája vyfarbovanie, varenie a hravé príbehy do troch samostatných, no navzájom prepojených sérií: Zero Effort – jednoduché, vo výsledku jednofarebné ilustrácie spájajáce animáciu a ilustráciu s minimálnym farebným akcentom. Antistresové omaľovánky vhodné pre deti i dospelých, ktorí sa „obávajú“ komplexného vyfarbovania. Ateliér v kuchyni – spája recepty a omaľovánky. Každý recept inšpiruje farebnú kompozíciu ilustrácie určenej na vyfarbovanie. Cieľom je podporiť rodinné aktivity, estetické cítenie a prepojiť objavovanie slovenskej kuchyne s výtvarnou aktivitou. Zámeny – dvojité ilustrácie, kde rozdielna farebná paleta mení význam scény (bezpečné/nebezpečné, správne/nesprávne). Séria rozvíja kritické myslenie a ukazuje, ako detail ovplyvňuje vnímanie reality. V ilustráciach a receptoch sa objavia slovenské motívy, dôraz ostáva na minimalizme a univerzálnej príťažlivosti. Ciele: rozvíjať tvorivosť a fantáziu v rôznych vekových skupinách, nenásilne pripomínať slovenské reálie, poskytnúť medzinárodnému publiku originálny a hravý náhľad do našej kultúry. Hlavné aktivity: tvorba animácií, ilustrácií a receptov, tlač a digitálne spracovanie omaľovaniek, workshopy v školách či knižniciach a rozsiahla propagácia (online predaj, sociálne siete). Cieľové skupiny: deti, rodiny, pedagógovia, amatérski i pokročilí záujemcovia o výtvarné (a kulinárske) aktivity. Projekt potrvá do 7/2026 s pilotnou prípravou (03–05 2025) a oficiálnym štartom v júli 2025. |
Rozpočtová položka | Rozpočet | Žiadané |
---|---|---|
Autorské honoráre, personálne náklady a služby priamo súvisiace s realizáciou projektu | 44 500,00 € | 34 000,00 € |
Propagácia a polygrafické náklady | 17 500,00 € | 15 900,00 € |
Materiálové náklady a obstaranie hmotného majetku v intenciách bežných výdavkov | 6 600,00 € | 5 700,00 € |
Spolu: | 68 600,00 € | 55 600,00 € |
Kritérium | |
---|---|
Umelecký prínos a potenciál projektu – 0 až 40 bodov | 43 |
Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 10 bodov | 15 |
Doterajšie umelecké aktivity žiadateľa vo vzťahu k projektu – 0 až 10 bodov | 16 |
Rozpočet projektu – 0 až 30 bodov | 34 |
Kvalita realizačného plánu – 0 až 10 bodov | 15 |
Spolu | 123 |
Zdôvodnenie komisie | Odborná komisia odporúča žiadosť nepodporiť vzhľadom na nedostatočnú umeleckú úroveň predloženého projektu. |
Pozn.:
Celkové bodové hodnotenie žiadosti je 154 bodov. V tabuľke je uvedený reálny súhrnný počet bodov od všetkých hodnotiteľov, ktorí hodnotili žiadosť, za jednotlivé kritériá spolu. Rozsah počtu bodov v popisoch kritérií je za jedného hodnotiteľa. Ak sa celkové bodové hodnotenie líši od bodového hodnotenia spolu v tabuľke, tento rozdiel je spôsobený neúčasťou člena odbornej komisie na zasadnutí odbornej komisie. V takom prípade odborná komisia počas svojho zasadnutia postupuje podľa článku 5, bod 5 vnútorného predpisu Zásady, spôsob a kritériá hodnotenia žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov z Fondu na podporu umenia: Ak sa niektorý člen odbornej komisie nemôže zúčastniť celého hodnotenia žiadostí, alebo jeho časti, namiesto jeho bodov je tejto žiadosti automaticky pridelený priemer bodov, ktoré tejto žiadosti pridelia ostatní členovia komisie. Priemer automaticky vypočíta a pridelí registračný systém s matematickým zaokrúhlením na celé číslo. V tabuľke vyššie nie je pripočítaný automaticky pridelený priemer bodov za člena odbornej komisie, ktorý sa nezúčastnil zasadnutia. |
|
Kritériá hodnotenia - Program 1 a podprogram 6.2 – okrem podprogramov 1.1.6, 1.2.5, 1.3.5, 1.4.6, 1.5.8, 1.6.4, 1.6.5, 1.7.2, 1.7.4 a 1.5.9 (spolu 0 až 100 bodov)1. Umelecký prínos a potenciál projektu – 0 až 40 bodov
2. Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 10 bodov
3. Doterajšie umelecké aktivity žiadateľa vo vzťahu k projektu – 0 až 10 bodov
4. Rozpočet projektu – 0 až 30 bodov
5. Kvalita realizačného plánu – 0 až 10 bodov
|
|
Späť |
Ak máte nejaké otázky súvisiace s konkrétnou žiadosťou, obráťte sa na referenta FPU, ktorý má na starosti podprogram, v ktorom sa uchádzate o podporu. Kontakty referentov sú dostupné na adrese http://fpu.sk/kontakt.
Ak chcete nahlásiť technickú chybu, adresujte svoj e-mail na adresu pomoc@fpu.sk
[Verzia pokynov: 2020-04-27 14:15:00]