Podrobnosti o žiadosti č. 25-441-00050


Žiadateľ: Centrum tradičnej kultúry v Myjave

Názov projektu: Dni sliviek a varenie slivkového lekváru 2025

Číslo žiadosti: 25-441-00050

Forma podpory: dotácia


Názov žiadateľa Centrum tradičnej kultúry v Myjave
Právna forma žiadateľa rozpočtová alebo príspevková organizácia, ktorej zriaďovateľom je VÚC
Sídlo alebo miesto podnikania Partizánska 290/17, 90701 Myjava
IČO 34056335
Štatutárny orgán (funkcia) 1. Štatutárny orgán: Mgr. Viera Feriancová, , riaditeľka
Číslo žiadosti 25-441-00050
Forma podpory dotácia
Žiadaná suma 8 910,00 EUR
Pridelená suma 6 000,00 EUR
Spolufinancovanie 1 000,00 € / 10,091 %
Program 4.4.1 / Tradičná kultúra a folklorizmus
Názov projektu Dni sliviek a varenie slivkového lekváru 2025
Začiatok realizácie 06.09.2025
Koniec realizácie 12.09.2025
Miesto realizácie/lokalita Gazdovský dvor v Turej Lúke a jeho okolie (morušový háj, okolie kostola), park, farská záhrada FÚ ECAV v Turej Lúke
Zhrnutie projektu Cieľom projektu a rovnomenného cyklického podujatia je uchovať, popularizovať, revitalizovať a propagovať časť kult. dedičstva, ktorá sa zaoberá problematikou trad. ovocinárstva, jeho vplyvu na tradičnú stravu regiónu a tiež ľud. výroby destilátov v dedinskom prostredí. Vzdelávacie aktivity z projektu sú súčasťou Systému vzdelávacích aktivít CTK v MY, ktoré boli v roku 2024 Ministerstvom kultúry Slovenskej republiky zapísané do Zoznamu najlepších spôsobov ochrany nehmotného kultúrneho dedičstva na Slovensku. Projekt podporuje súdržnosť a atraktívnosť prihraničného územia a posilňuje cezhraničnú spoluprácu regiónov Myjavska, Trenčianska a Slovácka, kde má pestovanie ovocných stromov, obchodovanie, spracovanie ovocia a výroba domácich ovocných destilátov dlhoročnú tradíciu. V tak širokej oblasti akou je trad. ovocinárstvo podujatie prezentuje hlavne problematiku zakladania a starostlivosti o sady, ochranu a pestovanie pôvod. odrôd, prednostne sliviek a rôzne spôsoby a formy ich sprac. a využitia v trad. strave. Proces prípravy, uchovávanie a využívanie domácich ovocných destilátov v obradoch kalendárneho aj rodinného zvykoslovia, príprava lekváru a jeho využitie v trad. strave má v reg. bohatú trad. spojenú s množstvom unikátnych zvykov.

Rozpočet

Rozpočtová položka Rozpočet Žiadané
Autorské honoráre, personálne náklady a služby priamo súvisiace s realizáciou projektu 6 000,00 EUR 5 000,00 EUR
Nájmy priestorov a techniky 1 600,00 EUR 1 600,00 EUR
Cestovné a prepravné náklady 1 360,00 EUR 1 360,00 EUR
Propagácia a polygrafické náklady 200,00 EUR 200,00 EUR
Materiálové náklady a obstaranie hmotného majetku v intenciách bežných výdavkov 750,00 EUR 750,00 EUR
Spolu: 9 910,00 EUR 8 910,00 EUR

Hodnotenie

Kritérium
Kultúrny prínos a potenciál projektu – 0 až 40 bodov 145
Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 10 bodov 42
Doterajšie kultúrne aktivity žiadateľa vo vzťahu k projektu – 0 až 10 bodov 43
Rozpočet projektu – 0 až 30 bodov 113
Kvalita realizačného plánu – 0 až 10 bodov 44
Spolu 387
Pozn.:

Celkové bodové hodnotenie žiadosti je 369 bodov.

V tabuľke je uvedený reálny súhrnný počet bodov od všetkých hodnotiteľov, ktorí hodnotili žiadosť, za jednotlivé kritériá spolu. Rozsah počtu bodov v popisoch kritérií je za jedného hodnotiteľa.

Ak sa celkové bodové hodnotenie líši od bodového hodnotenia spolu v tabuľke, tento rozdiel je spôsobený neúčasťou člena odbornej komisie na zasadnutí odbornej komisie. V takom prípade odborná komisia počas svojho zasadnutia postupuje podľa článku 5, bod 5 vnútorného predpisu Zásady, spôsob a kritériá hodnotenia žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov z Fondu na podporu umenia: Ak sa niektorý člen odbornej komisie nemôže zúčastniť celého hodnotenia žiadostí, alebo jeho časti, namiesto jeho bodov je tejto žiadosti automaticky pridelený priemer bodov, ktoré tejto žiadosti pridelia ostatní členovia komisie. Priemer automaticky vypočíta a pridelí registračný systém s matematickým zaokrúhlením na celé číslo.

V tabuľke vyššie nie je pripočítaný automaticky pridelený priemer bodov za člena odbornej komisie, ktorý sa nezúčastnil zasadnutia.

Kritériá hodnotenia - Program 4 - okrem podprogramu 4.1, 4.3 a 4.6 (spolu 0 až 100 bodov)

1. Kultúrny prínos a potenciál projektu – 0 až 40 bodov

  • Relevantnosť a originalita výstupov projektu
  • Kultúrno-spoločenský význam, hodnoty a ideový rámec projektu
  • Prínos pre lokálny a regionálny a slovenský a medzinárodný kultúrny kontext

2. Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 10 bodov

  • Schopnosť žiadateľa identifikovať cieľovú skupinu projektu
  • Schopnosť sprístupniť témy a hodnoty projektu cieľovej skupine
  • Relevantnosť zadefinovanej cieľovej skupiny

3. Doterajšie kultúrne aktivity žiadateľa vo vzťahu k projektu – 0 až 10 bodov

  • Kvalita a rozsah doterajších výstupov žiadateľa
  • Odbornosť a skúsenosti žiadateľa
  • Prínos projektu pre aktivity žiadateľa

4. Rozpočet projektu – 0 až 30 bodov

  • Opodstatnenosť a primeranosť jednotlivých nákladových položiek vzhľadom na obsah a povahu celého projektu, ale aj k reálny trhovým cenám
  • Primeranosť a opodstatnenosť celého rozpočtu projektu a miery výšky spolufinancovania nad rámec povinnej spoluúčasti
  • Primeranosť žiadaných finančných prostriedkov vo vzťahu k projektu

5. Kvalita realizačného plánu – 0 až 10 bodov

  • Relevantnosť stratégie realizácie projektu
  • Opodstatnenosť a primeranosť dĺžky realizácie projektu
  • Možnosti ďalšieho rozvoja projektu
Späť
Späť

Ak máte nejaké otázky súvisiace s konkrétnou žiadosťou, obráťte sa na referenta FPU, ktorý má na starosti podprogram, v ktorom sa uchádzate o podporu. Kontakty referentov sú dostupné na adrese http://fpu.sk/kontakt.

Ak chcete nahlásiť technickú chybu, adresujte svoj e-mail na adresu pomoc@fpu.sk

[Verzia pokynov: 2020-04-27 14:15:00]