Názov žiadateľa | Muzeum cukru o.z. |
---|---|
Právna forma žiadateľa | občianske združenie |
Sídlo alebo miesto podnikania | Hlavná 929/6A, 92401 Galanta |
IČO | 53722680 |
Štatutárny orgán (funkcia) | 1. Štatutárny orgán: Ing. Dušan Janíček, , Predseda o.z |
Číslo žiadosti | 24-362-02028 |
Forma podpory | dotácia |
Žiadaná suma | 16 000,00 € |
Pridelená suma | 6 000,00 € |
Spolufinancovanie | 3 000,00 € / 15,789 % |
Program | 3.6.2 / Medziodborový výskum, publikačná a prekladateľská činnosť |
Názov projektu | Medziodborový výskum spojený s prípravou vzniku Múzea cukru |
Začiatok realizácie | 01.03.2024 |
Koniec realizácie | 28.02.2025 |
Miesto realizácie/lokalita | Sládkovičovo |
Zhrnutie projektu | Občianske združenie Múzeum cukru vzniklo so zámerom vybudovania múzea mapujúceho históriu slovenského cukrovarníctva. Za tri roky svojej existencie členovia O.Z. zhromaždili mnoho exponátov, výstavných panelov, dokumentov a obrazových materiálov, ktoré je potrebné odborne katalogizovať a v rámci medziodborového výskumu pripraviť koncepciu budúceho múzea, plán priorít i doplnkových aktivít a spracovať históriu jednotlivých cukrovarov, nakoľko iba niekoľko z nich má fundovane spracované podklady. Vo spolupráci so STU Bratislava, študenti urbanizmu pripravili vizualizácie plánovaného múzea, ktoré by malo byť umiestnené v Sládkovičove v priestoroch patriacich v minulosti k cukrovaru, ktorý tu fungoval od roku 1867 až do roku 1999. Všetky doposiaľ získané materiály sú momentálne umiestnené v budove bývalej rímsko-katolíckej školy v Sládkovičove, kde sme otvorili prvú expozíciu o cukrovarníctve 14.12.2023. V rámci projektu chceme tento zbierkový fond nielen katalogizovať, ale aj výrazne rozšíriť, čo si vyžaduje veľké úsilie a vysokú odbornú fundovanosť historikov, kunsthistorikov, umelcov ale aj odborníkov z oblasti cukrovarníctva. Záverom projektu bude otvorená druhá výstava v danej téme a odborná konferencia, ktorej cieľom bude informovať o výsledkoch projektu odborníkov i širšiu verejnosť a prispieť tak k propagácii myšlienky vzniku Múzea cukru a k získaniu materiálnej i nemateriálnej podpory. |
Rozpočtová položka | Rozpočet | Žiadané |
---|---|---|
Autorské honoráre, personálne náklady a služby priamo súvisiace s realizáciou projektu | 11 500,00 € | 9 500,00 € |
Nájmy priestorov a techniky | 500,00 € | 500,00 € |
Cestovné a prepravné náklady | 2 000,00 € | 2 000,00 € |
Propagácia a polygrafické náklady | 3 500,00 € | 2 500,00 € |
Materiálové náklady a obstaranie hmotného majetku v intenciách bežných výdavkov | 1 500,00 € | 1 500,00 € |
Spolu: | 19 000,00 € | 16 000,00 € |
Kritérium | |
---|---|
Výskumný/vzdelávací prínos a potenciál projektu – 0 až 40 bodov | 137 |
Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 10 bodov | 37 |
Doterajšia výskumne/vzdelávacie aktivity žiadateľa vo vzťahu k projektu – 0 až 10 bodov | 32 |
Rozpočet projektu – 0 až 30 bodov | 78 |
Kvalita realizačného plánu – 0 až 10 bodov | 28 |
Spolu | 312 |
Pozn.:
Celkové bodové hodnotenie žiadosti je 312 bodov. V tabuľke je uvedený reálny súhrnný počet bodov od všetkých hodnotiteľov, ktorí hodnotili žiadosť, za jednotlivé kritériá spolu. Rozsah počtu bodov v popisoch kritérií je za jedného hodnotiteľa. Ak sa celkové bodové hodnotenie líši od bodového hodnotenia spolu v tabuľke, tento rozdiel je spôsobený neúčasťou člena odbornej komisie na zasadnutí odbornej komisie. V takom prípade odborná komisia počas svojho zasadnutia postupuje podľa článku 5, bod 5 vnútorného predpisu Zásady, spôsob a kritériá hodnotenia žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov z Fondu na podporu umenia: Ak sa niektorý člen odbornej komisie nemôže zúčastniť celého hodnotenia žiadostí, alebo jeho časti, namiesto jeho bodov je tejto žiadosti automaticky pridelený priemer bodov, ktoré tejto žiadosti pridelia ostatní členovia komisie. Priemer automaticky vypočíta a pridelí registračný systém s matematickým zaokrúhlením na celé číslo. V tabuľke vyššie nie je pripočítaný automaticky pridelený priemer bodov za člena odbornej komisie, ktorý sa nezúčastnil zasadnutia. |
|
Kritériá hodnotenia - Program 3 (spolu 0 až 100 bodov)1. Výskumný/vzdelávací prínos a potenciál projektu – 0 až 40 bodov
2. Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 10 bodov
3. Doterajšia výskumne/vzdelávacie aktivity žiadateľa vo vzťahu k projektu – 0 až 10 bodov
4. Rozpočet projektu – 0 až 30 bodov
5. Kvalita realizačného plánu – 0 až 10 bodov
|
|
Späť |
Ak máte nejaké otázky súvisiace s konkrétnou žiadosťou, obráťte sa na referenta FPU, ktorý má na starosti podprogram, v ktorom sa uchádzate o podporu. Kontakty referentov sú dostupné na adrese http://fpu.sk/kontakt.
Ak chcete nahlásiť technickú chybu, adresujte svoj e-mail na adresu pomoc@fpu.sk
[Verzia pokynov: 2020-04-27 14:15:00]