Názov žiadateľa | Obec Podhorie |
---|---|
Právna forma žiadateľa | obec |
Sídlo alebo miesto podnikania | Podhorie 84, 96982 Podhorie |
IČO | 00320935 |
Štatutárny orgán (funkcia) | 1. Štatutárny orgán: Ing. Dana Lóžiová, , starostka |
Číslo žiadosti | 24-411-02705 |
Forma podpory | dotácia |
Žiadaná suma | 2 300,00 € |
Pridelená suma | 0,00 € |
Spolufinancovanie | 150,00 € / 5,769 % |
Program | 4.1.1 / Inventarizácia, dokumentácia a šírenie informácií o tradičnej kultúre |
Názov projektu | Tradičné jedlá v obci |
Začiatok realizácie | 01.03.2024 |
Koniec realizácie | 28.02.2025 |
Miesto realizácie/lokalita | Podhorie |
Zhrnutie projektu | Cieľom predkladaného projektu je výskum, štúdium archívnych prameňov, sumarizácia poznatkov o tradičných jedlách a receptoch a obyčajach, ktoré sa na ne viažu. Terénny výskum budeme realizovať v obci Podhorie, v miestnych častiach Teplá a Žakýl. Na projekte sa budú podieľať viacerí etnológovia, ktorí sa tejto téme a výskumu dlhodobo venujú. Výstupom projektu by mala byť rukopis o receptoch, jedlách, spôsoboch ich prípravy, použitých surovinách a obyčajach, ktoré sa pri varení realizovali. Niektoré z nich budú doplnené dobovými fotografiami rukopisných receptov, poprípade transkribovanými výpoveďami informátoriek. Výstupy projektu by mali slúžiť na šírenie získaných poznatkov a uchovávanie obecných tradícií v oblasti tradičných jedál. |
Rozpočtová položka | Rozpočet | Žiadané |
---|---|---|
Autorské honoráre, personálne náklady a služby priamo súvisiace s realizáciou projektu | 2 350,00 € | 2 050,00 € |
Propagácia a polygrafické náklady | 50,00 € | 50,00 € |
Materiálové náklady a obstaranie hmotného majetku v intenciách bežných výdavkov | 200,00 € | 200,00 € |
Spolu: | 2 600,00 € | 2 300,00 € |
Kritérium | |
---|---|
Kultúrny prínos a potenciál projektu – 0 až 40 bodov | 71 |
Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 10 bodov | 33 |
Doterajšie kultúrne aktivity žiadateľa vo vzťahu k projektu – 0 až 10 bodov | 34 |
Rozpočet projektu – 0 až 30 bodov | 78 |
Kvalita realizačného plánu – 0 až 10 bodov | 23 |
Spolu | 239 |
Zdôvodnenie komisie | Odborná komisia odporúča projekt nepodporiť vzhľadom na rozporuplnú odbornú spoluprácu a nedostatočné výstupy. Z popisu projektu nie je jasné, kde budú výstupy uložené a zverejnené. Odborná komisia odporúča do budúcna zahrnúť do rozpočtu aj honoráre pre nositeľov TĽK (respondentov výskumu). |
Pozn.:
Celkové bodové hodnotenie žiadosti je 239 bodov. V tabuľke je uvedený reálny súhrnný počet bodov od všetkých hodnotiteľov, ktorí hodnotili žiadosť, za jednotlivé kritériá spolu. Rozsah počtu bodov v popisoch kritérií je za jedného hodnotiteľa. Ak sa celkové bodové hodnotenie líši od bodového hodnotenia spolu v tabuľke, tento rozdiel je spôsobený neúčasťou člena odbornej komisie na zasadnutí odbornej komisie. V takom prípade odborná komisia počas svojho zasadnutia postupuje podľa článku 5, bod 5 vnútorného predpisu Zásady, spôsob a kritériá hodnotenia žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov z Fondu na podporu umenia: Ak sa niektorý člen odbornej komisie nemôže zúčastniť celého hodnotenia žiadostí, alebo jeho časti, namiesto jeho bodov je tejto žiadosti automaticky pridelený priemer bodov, ktoré tejto žiadosti pridelia ostatní členovia komisie. Priemer automaticky vypočíta a pridelí registračný systém s matematickým zaokrúhlením na celé číslo. V tabuľke vyššie nie je pripočítaný automaticky pridelený priemer bodov za člena odbornej komisie, ktorý sa nezúčastnil zasadnutia. |
|
Kritériá hodnotenia - Program 4 - okrem podprogramu 4.3 a 4.6 (spolu 0 až 100 bodov)1. Kultúrny prínos a potenciál projektu – 0 až 40 bodov
2. Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 10 bodov
3. Doterajšie kultúrne aktivity žiadateľa vo vzťahu k projektu – 0 až 10 bodov
4. Rozpočet projektu – 0 až 30 bodov
5. Kvalita realizačného plánu – 0 až 10 bodov
|
|
Späť |
Ak máte nejaké otázky súvisiace s konkrétnou žiadosťou, obráťte sa na referenta FPU, ktorý má na starosti podprogram, v ktorom sa uchádzate o podporu. Kontakty referentov sú dostupné na adrese http://fpu.sk/kontakt.
Ak chcete nahlásiť technickú chybu, adresujte svoj e-mail na adresu pomoc@fpu.sk
[Verzia pokynov: 2020-04-27 14:15:00]