Názov žiadateľa | Horehronské múzeum |
---|---|
Právna forma žiadateľa | rozpočtová alebo príspevková organizácia, ktorej zriaďovateľom je VÚC |
Sídlo alebo miesto podnikania | Námestie gen. M. R. Štefánika 47/55, 97701 Brezno |
IČO | 35984783 |
Štatutárny orgán (funkcia) | 1. Štatutárny orgán: Ivica Krištofová, , riaditeľka |
Číslo žiadosti | 23-521-01408 |
Forma podpory | dotácia |
Žiadaná suma | 5 000,00 € |
Pridelená suma | 0,00 € |
Spolufinancovanie | 674,00 € / 11,734 % |
Program | 5.2.1 / Vedecko-výskumná a prezentačná činnosť – múzeá |
Názov projektu | Chlieb a chleboviny na Horehroní |
Začiatok realizácie | 01.03.2023 |
Koniec realizácie | 31.12.2023 |
Miesto realizácie/lokalita | Brezno |
Zhrnutie projektu | Základným a hlavným zámerom projektu je prostredníctvom novovytvorených modelov zachovanie etnografickej zbierky strava-stravovanie v zbierkovom fonde Horehronského múzea vo svojej momentálnej úplnej podobe, pričom predmety opäť dostanú prezentačný zmysel, cez ktorý dosiahneme komplexný pohľad v téme chlebovín v stravovaní a ich obradnom využití na Horehroní. Neodmysliteľnou súčasťou pečiva je historický vývin chleba a chlebovín, jeho konkrétnych foriem, príprava chleba, stolovanie, spôsob konzumácie a v neposlednom rade je chlieb – pečivo – koláč výrazným symbolom v štruktúre výročných a rodinných zvykov. Všetky tieto súvislosti a informácie majú bez konkrétnych predmetov z cesta oslabenú možnosť imaginácie. Popri iných zbierkových predmetoch súvisiacich s témou pečiva, bude práve pečivo pomyslenou „čerešničkou na torte“, ktoré bude môcť návštevník vidieť, každý jeho detail, veľkosť, tvar, váhu a spozná jeho funkciu. Novovytvorené modely prioritne doplnia stálu národopisnú expozíciu ŽIVOT A KULTÚRA ĽUDÍ NA HOREHRONÍ. Sekundárne využitie bude ich prezentácia spojená s výkladom a praktickou skúsenosťou vo výchovno-vzdelávacom podujatí. |
Rozpočtová položka | Rozpočet | Žiadané |
---|---|---|
Autorské honoráre, personálne náklady a služby priamo súvisiace s realizáciou projektu | 200,00 € | 0,00 € |
Propagácia a polygrafické náklady | 80,00 € | 0,00 € |
Materiálové náklady a obstaranie hmotného majetku v intenciách bežných výdavkov | 5 464,00 € | 5 000,00 € |
Spolu: | 5 744,00 € | 5 000,00 € |
Kritérium | |
---|---|
Kultúrny prínos a potenciál projektu – 0 až 40 bodov | 85 |
Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 10 bodov | 29 |
Doterajšie kultúrne aktivity žiadateľa vo vzťahu k projektu – 0 až 10 bodov | 26 |
Rozpočet projektu – 0 až 30 bodov | 75 |
Kvalita realizačného plánu – 0 až 10 bodov | 30 |
Spolu | 245 |
Zdôvodnenie komisie | Odborná komisia odporúča žiadosť nepodporiť vzhľadom na nedostatočný prínos projektu. |
Pozn.:
Celkové bodové hodnotenie žiadosti je 245 bodov. V tabuľke je uvedený reálny súhrnný počet bodov od všetkých hodnotiteľov, ktorí hodnotili žiadosť, za jednotlivé kritériá spolu. Rozsah počtu bodov v popisoch kritérií je za jedného hodnotiteľa. Ak sa celkové bodové hodnotenie líši od bodového hodnotenia spolu v tabuľke, tento rozdiel je spôsobený neúčasťou člena odbornej komisie na zasadnutí odbornej komisie. V takom prípade odborná komisia počas svojho zasadnutia postupuje podľa článku 5, bod 5 vnútorného predpisu Zásady, spôsob a kritériá hodnotenia žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov z Fondu na podporu umenia: Ak sa niektorý člen odbornej komisie nemôže zúčastniť celého hodnotenia žiadostí, alebo jeho časti, namiesto jeho bodov je tejto žiadosti automaticky pridelený priemer bodov, ktoré tejto žiadosti pridelia ostatní členovia komisie. Priemer automaticky vypočíta a pridelí registračný systém s matematickým zaokrúhlením na celé číslo. V tabuľke vyššie nie je pripočítaný automaticky pridelený priemer bodov za člena odbornej komisie, ktorý sa nezúčastnil zasadnutia. |
|
Kritériá hodnotenia - Program 5 - podprogramy 5.1.3, 5.2.1 a 5.3.1 (spolu 0 až 100 bodov)1. Kultúrny prínos a potenciál projektu – 0 až 40 bodov
2. Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 10 bodov
3. Doterajšie kultúrne aktivity žiadateľa vo vzťahu k projektu – 0 až 10 bodov
4. Rozpočet projektu – 0 až 30 bodov
5. Kvalita realizačného plánu – 0 až 10 bodov
|
|
Späť |
Ak máte nejaké otázky súvisiace s konkrétnou žiadosťou, obráťte sa na referenta FPU, ktorý má na starosti podprogram, v ktorom sa uchádzate o podporu. Kontakty referentov sú dostupné na adrese http://fpu.sk/kontakt.
Ak chcete nahlásiť technickú chybu, adresujte svoj e-mail na adresu pomoc@fpu.sk
[Verzia pokynov: 2020-04-27 14:15:00]