Meno a priezvisko | Mário Selecký, |
---|---|
Právna forma žiadateľa | fyzická osoba - jednotlivec |
Trvalé bydlisko | Suchá nad Parnou |
Číslo žiadosti | 22-131-03441 |
Forma podpory | štipendium |
Žiadaná suma | 4 640,00 € |
Pridelená suma | 0,00 € |
Spolufinancovanie | 0,00 € / 0,000 % |
Program | 1.3.1-B-P / Tvorba hudobného diela [B – štipendium na tvorbu; hudobné žánre populárnej kultúry] |
Názov projektu | Tvorba albumu Homecooking (pracovný názov) |
Začiatok realizácie | 01.05.2022 |
Koniec realizácie | 31.12.2022 |
Miesto realizácie/lokalita | Trnava |
Zhrnutie projektu | Autorský projekt pod pracovným názvom Homecooking bude výsledkom niekoľkomesačnej kreatívnej tvorby. Snahou projektu je vytvorenie uceleného hudobného diela zameraného na prezentáciu rôznych hudobných žánrov a podnetov, ktoré ma ovplyvňujú. Pripravovaný debutový album s jedenástimi skladbami by sa dal žánrovo zaradiť ku variáciám rocku, resp. klasického rocku čerpajúc inšpiráciu z obdoba 60. - 90. rokov 20. storočia. Vo svojej tvorbe staviam na analógovom nahrávaní a spracovávaní hudobných prvkov, pričom je mojim zámerom poskytnúť poslucháčom protipól k súčasným tendenciám hudobného smerovania (sample, loop, noise,..) Primárne pracujem s elektrickou gitarou, akustickou gitarou, basgitarou, klavírom a tiež bicími a perkusiami. Dramaturgiu celého albumu si zastrešujem sám ako autor - od samotnej kompozície až po fyzické prevedenie hry na jednotlivé nástroje a spev. Cieľom tohto projektu je prejsť od voľnočasového hrania k materializácii výsledkov vo forme nahrávok a následne prípravy debutového albumu. Hlavným výstupom projektu bude sprístupnenie nahrávok na streamovacích platformách a okrem toho aj verejná prezentácia skladieb v podobe živého koncertu. |
Rozpočtová položka | Rozpočet | Žiadané |
---|---|---|
Štipendium | 0,00 € | 4 640,00 € |
Spolu: | 0,00 € | 4 640,00 € |
Kritérium | |
---|---|
Umelecký prínos a potenciál projektu – 0 až 60 bodov | 127 |
Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 10 bodov | 23 |
Doterajšie umelecké aktivity žiadateľa vo vzťahu k projektu – 0 až 10 bodov | 23 |
Kalkulácia nákladov – 0 až 10 bodov | 23 |
Kvalita realizačného plánu – 0 až 10 bodov | 23 |
Spolu | 219 |
Zdôvodnenie komisie | Odborná komisia odporúča projekt nepodporiť vzhľadom na nepresvedčivú kvalitu projektu. |
Pozn.:
Celkové bodové hodnotenie žiadosti je 219 bodov. V tabuľke je uvedený reálny súhrnný počet bodov od všetkých hodnotiteľov, ktorí hodnotili žiadosť, za jednotlivé kritériá spolu. Rozsah počtu bodov v popisoch kritérií je za jedného hodnotiteľa. Ak sa celkové bodové hodnotenie líši od bodového hodnotenia spolu v tabuľke, tento rozdiel je spôsobený neúčasťou člena odbornej komisie na zasadnutí odbornej komisie. V takom prípade odborná komisia počas svojho zasadnutia postupuje podľa článku 5, bod 5 vnútorného predpisu Zásady, spôsob a kritériá hodnotenia žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov z Fondu na podporu umenia: Ak sa niektorý člen odbornej komisie nemôže zúčastniť celého hodnotenia žiadostí, alebo jeho časti, namiesto jeho bodov je tejto žiadosti automaticky pridelený priemer bodov, ktoré tejto žiadosti pridelia ostatní členovia komisie. Priemer automaticky vypočíta a pridelí registračný systém s matematickým zaokrúhlením na celé číslo. V tabuľke vyššie nie je pripočítaný automaticky pridelený priemer bodov za člena odbornej komisie, ktorý sa nezúčastnil zasadnutia. |
|
Kritériá hodnotenia - Program 1 - okrem podprogramu 1.7.1 - štipendiá (spolu 0 až 100 bodov)1. Umelecký prínos a potenciál projektu – 0 až 60 bodov
2. Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 10 bodov
3. Doterajšie umelecké aktivity žiadateľa vo vzťahu k projektu – 0 až 10 bodov
4. Kalkulácia nákladov – 0 až 10 bodov
5. Kvalita realizačného plánu – 0 až 10 bodov
|
|
Späť |
Ak máte nejaké otázky súvisiace s konkrétnou žiadosťou, obráťte sa na referenta FPU, ktorý má na starosti podprogram, v ktorom sa uchádzate o podporu. Kontakty referentov sú dostupné na adrese http://fpu.sk/kontakt.
Ak chcete nahlásiť technickú chybu, adresujte svoj e-mail na adresu pomoc@fpu.sk
[Verzia pokynov: 2020-04-27 14:15:00]