Meno a priezvisko | Martin Makara, |
---|---|
Právna forma žiadateľa | fyzická osoba - jednotlivec |
Trvalé bydlisko | Spišská Nová Ves |
Číslo žiadosti | 22-155-03399 |
Forma podpory | štipendium |
Žiadaná suma | 6 798,00 € |
Pridelená suma | 0,00 € |
Spolufinancovanie | 0,00 € / 0,000 % |
Program | 1.5.5-A / Tvorba prekladov umeleckej literatúry [A – štandardné štipendium na tvorbu] |
Názov projektu | Preklad knihy A Foodie's Guide to Capitalism (Eric Holt-Giménez) |
Začiatok realizácie | 14.04.2022 |
Koniec realizácie | 01.03.2023 |
Miesto realizácie/lokalita | Košice |
Zhrnutie projektu | Zámerom projektu je slovenskému publiku sprostredkovať publikáciu venovanú politicko-ekonomickej analýze a kritike potravinového systému v súčasnom politicko-ekonomickom rámci. Vzhľadom na univerzálnosť témy, relevanciu pre odbornú aj laickú verejnosť a nedostatočnú reflexiu predmetnej problematiky v slovenskom kontexte možno očakávať čitateľský záujem nielen v profesionálnych gastronomických, poľnohospodárskych či potravinárskych kruhoch, ale aj v spoločenskovednej akademickej sfére a v neposlednom rade aj v rozširujúcej sa skupine čitateľov s tzv. vedomým prístupom k jedlu. Jej obsahom je výklad vzťahu medzi potravinovým režimom, výrobnými a konzumnými okolnosťami a trhovým prostredím sprostredkovania poľnohospodárskych surovín a potravinárskych výrobkov. Publikácia čitateľom umožňuje nielen porozumieť spoločenským, politickým a ekonomickým súvislostiam (kultúry) jedla, ale zároveň ich informuje o alternatívnych možnostiach producentského a spotrebiteľského správania. Vo výsledku preklad môže dopomôcť nielen ekologickejšiemu a spoločensky zodpovednejšiemu prístupu čitateľov k jedlu a potravinám, ale aj prispieť k reflexii tejto problematiky z perspektívy kulturálnych štúdií a politickej ekonómie. Preklad sa pripravuje na vydanie na jar 2023 v spolupráci s vydavateľstvom KPTL. |
Rozpočtová položka | Rozpočet | Žiadané |
---|---|---|
Štipendium | 0,00 € | 6 798,00 € |
Spolu: | 0,00 € | 6 798,00 € |
Kritérium | |
---|---|
Umelecký prínos a potenciál projektu – 0 až 60 bodov | 112 |
Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 10 bodov | 24 |
Doterajšie umelecké aktivity žiadateľa vo vzťahu k projektu – 0 až 10 bodov | 24 |
Kalkulácia nákladov – 0 až 10 bodov | 22 |
Kvalita realizačného plánu – 0 až 10 bodov | 25 |
Spolu | 207 |
Zdôvodnenie komisie | Odborná komisia navrhuje žiadosť nepodporiť, podľa jej názoru dielo nemá dostatočný presah k umeleckej literatúre. |
Pozn.:
Celkové bodové hodnotenie žiadosti je 207 bodov. V tabuľke je uvedený reálny súhrnný počet bodov od všetkých hodnotiteľov, ktorí hodnotili žiadosť, za jednotlivé kritériá spolu. Rozsah počtu bodov v popisoch kritérií je za jedného hodnotiteľa. Ak sa celkové bodové hodnotenie líši od bodového hodnotenia spolu v tabuľke, tento rozdiel je spôsobený neúčasťou člena odbornej komisie na zasadnutí odbornej komisie. V takom prípade odborná komisia počas svojho zasadnutia postupuje podľa článku 5, bod 5 vnútorného predpisu Zásady, spôsob a kritériá hodnotenia žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov z Fondu na podporu umenia: Ak sa niektorý člen odbornej komisie nemôže zúčastniť celého hodnotenia žiadostí, alebo jeho časti, namiesto jeho bodov je tejto žiadosti automaticky pridelený priemer bodov, ktoré tejto žiadosti pridelia ostatní členovia komisie. Priemer automaticky vypočíta a pridelí registračný systém s matematickým zaokrúhlením na celé číslo. V tabuľke vyššie nie je pripočítaný automaticky pridelený priemer bodov za člena odbornej komisie, ktorý sa nezúčastnil zasadnutia. |
|
Kritériá hodnotenia - Program 1 - okrem podprogramu 1.7.1 - štipendiá (spolu 0 až 100 bodov)1. Umelecký prínos a potenciál projektu – 0 až 60 bodov
2. Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 10 bodov
3. Doterajšie umelecké aktivity žiadateľa vo vzťahu k projektu – 0 až 10 bodov
4. Kalkulácia nákladov – 0 až 10 bodov
5. Kvalita realizačného plánu – 0 až 10 bodov
|
|
Späť |
Ak máte nejaké otázky súvisiace s konkrétnou žiadosťou, obráťte sa na referenta FPU, ktorý má na starosti podprogram, v ktorom sa uchádzate o podporu. Kontakty referentov sú dostupné na adrese http://fpu.sk/kontakt.
Ak chcete nahlásiť technickú chybu, adresujte svoj e-mail na adresu pomoc@fpu.sk
[Verzia pokynov: 2020-04-27 14:15:00]