Názov žiadateľa | Gemerské osvetové stredisko |
---|---|
Právna forma žiadateľa | rozpočtová alebo príspevková organizácia, ktorej zriaďovateľom je VÚC |
Sídlo alebo miesto podnikania | Betliarska 8, 04801 Rožňava |
IČO | 31297781 |
Štatutárny orgán (funkcia) | 1. Štatutárny orgán: Mgr. Helena Novotná, , riaditeľka |
Číslo žiadosti | 22-411-02855 |
Forma podpory | dotácia |
Žiadaná suma | 6 500,00 € |
Pridelená suma | 3 000,00 € |
Spolufinancovanie | 500,00 € / 7,143 % |
Program | 4.1.1 / Inventarizácia, dokumentácia a šírenie informácií o tradičnej kultúre |
Názov projektu | Tradičný rok v gemerskej kuchyni |
Začiatok realizácie | 01.03.2022 |
Koniec realizácie | 28.02.2023 |
Miesto realizácie/lokalita | Rožňava |
Zhrnutie projektu | Zámerom projektu je zhotovenie série 10 dokumentárnych videí, ktoré zaznamenávajú zážitkové rozhovory s nositeľmi tradícií zachytené v prostredí ľudovej kuchyne v nárečí. Nosnou témou záznamu je dokumentácia bežného života rodiny počas kalendárnych a rodinných sviatkov pri príprave tradičného jedla. Témy rozhovorov sú viazané na dianie počas všedných dní, pôstu a sviatkov: Fašiangy, Rusadlie, Veľká noc, Vianoce a pod. Projekt zahŕňa výber tém a aktérov, filmovanie a následnú postprodukciu. Keďže dôležité udalosti v živote rodiny sa v minulosti odohrávali prevažne v kuchyni pri varení a stravovaní, preto sme pre účely projektu zvolili prostredie gemerskej kuchyne, ktoré umožňuje zdokumentovať aj duchovnú kultúru - zvyky, tradície, obrady a rituály, ktoré sú najstabilnejšími zložkami v ľudovej kultúre a je potrebné ich zachovať pre nasledujúce generácie. Cieľovými skupinami výsledných dokumentov sú odborná, ale aj laická verejnosť zaujímajúca sa o tradičnú ľudovú kultúru. |
Rozpočtová položka | Rozpočet | Žiadané |
---|---|---|
Autorské honoráre, personálne náklady a služby priamo súvisiace s realizáciou projektu | 6 000,00 € | 5 700,00 € |
Propagácia a polygrafické náklady | 1 000,00 € | 800,00 € |
Spolu: | 7 000,00 € | 6 500,00 € |
Kritérium | |
---|---|
Kultúrny prínos a potenciál projektu – 0 až 40 bodov | 102 |
Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 10 bodov | 32 |
Doterajšie kultúrne aktivity žiadateľa vo vzťahu k projektu – 0 až 10 bodov | 35 |
Rozpočet projektu – 0 až 30 bodov | 75 |
Kvalita realizačného plánu – 0 až 10 bodov | 29 |
Spolu | 273 |
Pozn.:
Celkové bodové hodnotenie žiadosti je 341 bodov. V tabuľke je uvedený reálny súhrnný počet bodov od všetkých hodnotiteľov, ktorí hodnotili žiadosť, za jednotlivé kritériá spolu. Rozsah počtu bodov v popisoch kritérií je za jedného hodnotiteľa. Ak sa celkové bodové hodnotenie líši od bodového hodnotenia spolu v tabuľke, tento rozdiel je spôsobený neúčasťou člena odbornej komisie na zasadnutí odbornej komisie. V takom prípade odborná komisia počas svojho zasadnutia postupuje podľa článku 5, bod 5 vnútorného predpisu Zásady, spôsob a kritériá hodnotenia žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov z Fondu na podporu umenia: Ak sa niektorý člen odbornej komisie nemôže zúčastniť celého hodnotenia žiadostí, alebo jeho časti, namiesto jeho bodov je tejto žiadosti automaticky pridelený priemer bodov, ktoré tejto žiadosti pridelia ostatní členovia komisie. Priemer automaticky vypočíta a pridelí registračný systém s matematickým zaokrúhlením na celé číslo. V tabuľke vyššie nie je pripočítaný automaticky pridelený priemer bodov za člena odbornej komisie, ktorý sa nezúčastnil zasadnutia. |
|
Kritériá hodnotenia - Program 4 - okrem podprogramu 4.3 a 4.6 (spolu 0 až 100 bodov)1. Kultúrny prínos a potenciál projektu – 0 až 40 bodov
2. Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 10 bodov
3. Doterajšie kultúrne aktivity žiadateľa vo vzťahu k projektu – 0 až 10 bodov
4. Rozpočet projektu – 0 až 30 bodov
5. Kvalita realizačného plánu – 0 až 10 bodov
|
|
Späť |
Ak máte nejaké otázky súvisiace s konkrétnou žiadosťou, obráťte sa na referenta FPU, ktorý má na starosti podprogram, v ktorom sa uchádzate o podporu. Kontakty referentov sú dostupné na adrese http://fpu.sk/kontakt.
Ak chcete nahlásiť technickú chybu, adresujte svoj e-mail na adresu pomoc@fpu.sk
[Verzia pokynov: 2020-04-27 14:15:00]