Názov žiadateľa | Mesto Hriňová |
---|---|
Právna forma žiadateľa | obec |
Sídlo alebo miesto podnikania | Partizánska 1612, 96205 Hriňová |
IČO | 00319961 |
Štatutárny orgán (funkcia) | 1. Štatutárny orgán: Mgr. Stanislav Horník, , primátor |
Číslo žiadosti | 16-430-00757 |
Forma podpory | dotácia |
Žiadaná suma | 6 000,00 € |
Pridelená suma | 2 500,00 € |
Spolufinancovanie | 800,00 € / 8,602 % |
Program | 4.3 / Prehliadky, festivaly, súťaže |
Názov projektu | Gazdovanie na Hriňovských lazoch |
Začiatok realizácie | 19.08.2016 |
Koniec realizácie | 20.08.2016 |
Miesto realizácie/lokalita | Hriňová- miestna časť Slanec |
Zhrnutie projektu | Podujatie Gazdovanie na Hriňovských lazoch je inšpirované tradičným spôsobom života na Podpoľaní. Gazdovia dodnes obrábajú svoju pôdu, vykonávajú remeslá, ktoré prispievajú k zachovaniu jedinečného rázu krajiny- historické krajinné štruktúry. K formovaniu krajiny a kultúry výrazne prispelo ovčiarstvo. Celý festival bude preto v duchu pastierstva a ovčiarstva. Návštevníkom priblížime skutočný život gazdu na Hriňovej. Hlavnými aktivitami budú: tradičné poľnohospodárske práce, oranie volmi a koňmi, ručné kosenie, žatva, mlátenie cepmi, výroba šindľov, kováčstvo, tkanie, výroba plátna, pečenie a ochutnávka domáceho chleba. Odprezentované budú ľudové tance, piesne a tradičné jedlá. Podujatie komplexne zachytáva tradičný spôsob života, čím výrazne prispieva k revitalizácii miestneho kultúrneho dedičstva. Návštevník si bude môcť vyskúšať všetky práce a remeslá. Cieľovou skupinou sú: deti a mládež, návštevníci zo SR a krajín V4, remeselníci, ale aj členovia rôznych folklórnych skupín. |
Rozpočtová položka | Rozpočet | Žiadané |
---|---|---|
Autorské honoráre a personálne náklady | 4 200,00 € | 3 900,00 € |
Propagácia a polygrafické náklady | 1 100,00 € | 350,00 € |
Materiálové náklady nevyhnutne potrebné na realizáciu projektu | 300,00 € | 300,00 € |
Strava a občerstvenie | 1 750,00 € | 750,00 € |
Ubytovanie | 1 950,00 € | 700,00 € |
Spolu: | 9 300,00 € | 6 000,00 € |
Kritérium | |
---|---|
1. Kultúrny prínos a potenciál projektu – 0 až 30 bodov | 104 |
2. Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 20 bodov | 77 |
3. Doterajšie kultúrne aktivity žiadateľa – 0 až 20 bodov | 64 |
4. Rozpočet projektu – 0 až 20 bodov | 60 |
5. Kvalita realizačného plánu – 0 až 10 bodov | 35 |
Spolu | 340 |
Pozn.:
Celkové bodové hodnotenie žiadosti je 340 bodov. V tabuľke je uvedený reálny súhrnný počet bodov od všetkých hodnotiteľov, ktorí hodnotili žiadosť, za jednotlivé kritériá spolu. Rozsah počtu bodov v popisoch kritérií je za jedného hodnotiteľa. Ak sa celkové bodové hodnotenie líši od bodového hodnotenia spolu v tabuľke, tento rozdiel je spôsobený neúčasťou člena odbornej komisie na zasadnutí odbornej komisie. V takom prípade odborná komisia počas svojho zasadnutia postupuje podľa článku 5, bod 5 vnútorného predpisu Zásady, spôsob a kritériá hodnotenia žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov z Fondu na podporu umenia: Ak sa niektorý člen odbornej komisie nemôže zúčastniť celého hodnotenia žiadostí, alebo jeho časti, namiesto jeho bodov je tejto žiadosti automaticky pridelený priemer bodov, ktoré tejto žiadosti pridelia ostatní členovia komisie. Priemer automaticky vypočíta a pridelí registračný systém s matematickým zaokrúhlením na celé číslo. V tabuľke vyššie nie je pripočítaný automaticky pridelený priemer bodov za člena odbornej komisie, ktorý sa nezúčastnil zasadnutia. |
|
Kritériá hodnotenia - Program 4: (spolu 0 až 100 bodov)1. Kultúrny prínos a potenciál projektu – 0 až 30 bodov
2. Prínos projektu pre cieľovú skupinu – 0 až 20 bodov
3. Doterajšie kultúrne aktivity žiadateľa – 0 až 20 bodov
4. Rozpočet projektu – 0 až 20 bodov
5. Kvalita realizačného plánu – 0 až 10 bodov
|
|
Späť |
Ak máte nejaké otázky súvisiace s konkrétnou žiadosťou, obráťte sa na referenta FPU, ktorý má na starosti podprogram, v ktorom sa uchádzate o podporu. Kontakty referentov sú dostupné na adrese http://fpu.sk/kontakt.
Ak chcete nahlásiť technickú chybu, adresujte svoj e-mail na adresu pomoc@fpu.sk
[Verzia pokynov: 2020-04-27 14:15:00]